Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Nisan 2020 Cumartesi günü yaptığı açıklamada Türkiye'de toplam koronavirüs vakasının 52 bin 167'ye, toplam can kaybının ise 1101'e yükseldiğini açıkladı. 

3 Nisan'dan bugüne Eskişehir'le ilgili resmi açıklama yapılmadı 

Öte yandan Eskişehir'in koronavirüs tablosuna bakıldığında 3 Nisan 2020 Cuma günü resmi vaka ve can kaybı sayıları açıklanmış ve o tarihten bu yana Sağlık Bakanlığı tarafından Eskişehir ile ilgili hiç bir resmi veri paylaşılmamıştı. 

3 Nisan 2020'de Eskişehir'deki koronavirüs vakası 118, can kaybı ise 5 olarak duyurulmuştu.

Eskişehir ile ilgili hiç bir resmi kurum tarafından 3 Nisan 2020 tarihinden bu yana vaka ve can kaybı ile ilgili veri paylaşılmadı. 

Eskişehir'i de gösteren harita... 

Şimdi Eskişehir'de kaç koronavirüsü vakası var? Eskişehir'in koronavirüs haritası yayınlandı mı? Eskişehirliler bu soruların cevabını arıyor. 

Sağlık Bakanlığı'nın verilerini baz alarak bir harita oluşturan Geomatic isimli site, mahalle mahalle, sokak sokak, hangi ilde hangi bölgelerde koronavirüs vakaları görüldüğünü paylaşıyor.

Sitede, vaka sayısının az olduğu yerler mor renkle, vaka yoğunluğunun fazla olduğu yerler kırmızı renkle, vaka yoğunluğunun orta derece olduğu yerler mavi renkle, vaka durumu evde izlenen bölge yeşil renkle gösteriliyor.

Mouse ile 'zoom' yaparak hem Eskişehir hem de diğer illerdeki cadde ve sokaklara kadar vakaları ayrıntılarıyla görmek mümkün.

Haritaya göre Eskişehir'de salgının merkez üssünün şehir merkezi olduğu haritada net bir biçimde görülüyor. 

Şehir merkezinden sonra en fazla vaka yoğunluğunun Çifteler ilçesi olarak bildirilmesi haritada dikkat çekiyor.

İşte Eskişehir ve ilçelerinin koronavirüs (Covid-19) vaka haritası

Eskişehir'de koronavirüs yoğunluğu fazla. Haritada koronavirüs yoğunluğunun en çok olduğu bölge kent merkezi olarak işaretlenmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre Eskişehir riskli iller arasında yer almıştı.

KORONAVİRÜS ESKİŞEHİR HARİTASI... TIKLA ÖĞREN