Yeni tip koronavirüs, tüm dünyada etkisini göstermeye devam ediyor. Ülkemizde ise koronavirüse bağlı vaka sayıları özellikle büyükşehirlerde tekrar yükselişe geçmiş durumda. Son olarak Kurban Bayramı tatilinde oluşan görüntüler üzerine yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği merak edilirken, başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeleri, vatandaşları maske, sosyal mesafe ve temizlik konularında uyarmaya devam ediyor.

Resmi açıklamayı Bakan Koca yapmıştı

Öte yandan Eskişehirliler, kentimizde meydana gelen koronavirüse bağlı vaka ve can kaybı sayılarını 11 Mart 2020 tarihinden itibaren merak ediyordu. O tarihten bu yana Eskişehir özelinde sadece bir kez koronavirüs rakamları paylaşıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs salgınının ülkemizde yayılmaya başladığı ilk haftalarda, Türkiye haritası üzerinden şehirlerdeki vaka ve can kaybı sayısını açıklamıştı.

İşte mart ayından bu yana Eskişehir'deki rakamlar

Eskişehir Ekspres, Mart ayından bu yana kentimizde yeni tip koronavirüse bağlı vaka ve can kaybı sayısına ulaştı. Yetkili kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Eskişehir'de Mart ayından bu yana toplamda 2 bin 234 yeni tip koronavirüs vakası görüldü. 6 Ağustos 2020 tarihi itibari ile 200'ün üzerinde aktif vaka sayısının bulunduğu Eskişehir'de yine Mart ayından bu yana 47 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Kaynak: Eskişehir Ekspres