Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Eskişehir Ekspres’e özel açıklamalarda bulundu. Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman’ın Danıştay 8. Daire’nin Andımız ile ilgili almış olduğu kararı sonrası yapmış olduğu açıklama ile ilgili olarak Alkan, “Asıl gündemimiz eğitimdeki sorunlar olmalı neden dört sendika oturup bunları konuşmuyoruz.  İki üç haftadır Eğitim Bir-Sen’in kendi içindeki seçim tartışmaları, okulları böldü parçaladı, şimdi de Andımız tartışmaları… Sayın Cumhurbaşkanımız derse ki Andımız tekrar okutulsun, ne diyecek Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı, dün yaptığı açıklamayı nasıl açıklayacak Eskişehir kamuoyuna, Muammer Karaman, açıklayamaz” diye konuştu.

''Birleştirici değil, ayrıştırıcı...''

Alkan, “Türkiye’de sorunlar çok yakıcı. Bize sorulan şu, 3600 ne oldu, maaşlarımız enflasyon farkları ne oldu? Yapay suni bölünmeler üzerinden bir tartışma yürütmemek lazım. Bunlar Türkiye toplumu açısında birleştirici özellikler ayrıştırıcı özellikler değil. Andımızın tartışmasında da onu gördük” dedi.

''Kast ettiğin neyse ortaya koyacaksın''

Eğitimde ciddi sorunların olduğunu ve bunların konuşulmadığını belirten Alkan, “Sendikalar başka başka açıklama yapıyor. Gard alma durumu söz konusu.  Biz bunu oturup konuşmak lazım diyoruz. Onlarca nesiller yetiştirdik biz bu And ile. Türküm, doğruyum, çalışkanım... Ama bakıyorsun, yolsuzluk var, hırsızlık var, her türlü dalavere var.  Eğitim camiasına bakalım, müdürler Eğitim Bir-Sen’e üye olurken niçin üye oldular, hangi çıkarları için. Andımız’ı okurken duygusal anlamda o çocuk kendisiyle yüzleşebilecek mi? Yalanı günlük hayatımızın en doğal şeyi haline getirdik.  Bir sendikacımız diyor ya, eski Türkiye diyor. Eski Türkiye derken bir şeyi düşünmek lazım. Kast ettiğin neyse ortaya koyacaksın. Kimse başka yerden konuşmayacak. Net olarak benim hesaplaşmam gereken bir tarih var eğer bunu dersen daha çok saygı duyulur. Net olarak söyleyin. Onu diyen arkadaşın üyeleri öyle mi düşünüyor. Onlarca okul gezdim, ilçelerin tamamını gezdim onun üyeleri öyle düşünmüyor. Sadece Andımız meselesi değil, eğitimde çok yakıcı temel meseleler var. Andımız ile ilgili yasal düzenleme de şu anda bitmiş değil. Dolayısıyla biz duruma farklı bakıyoruz evrensel bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman’ın Danıştay 8. Daire’nin Andımız ile ilgili almış olduğu kararı sonrası yapmış olduğu açıklama ile ilgili olarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız derse ki Andımız tekrar okutulsun, ne diyecek Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı, dün yaptığı açıklamayı nasıl açıklayacak Eskişehir kamuoyuna, Muammer Karaman, açıklayamaz. Böyle bir açıklama gelirse Karaman’ın yüzünü görmek istiyorum” dedi. 

''İdareciler seçim çalışmasında''

Eğitim Bir-Sen seçimlerinin eğitimdeki işleyişi etkilediğini kaydeden Alkan, “Bizler sendika olarak işyerlerimizi ziyaret ettiğimizde ilk olarak idarecilerin kapısını çalıyoruz, istişare için, okullardaki sorunlar için hem de varsa bize anlatacakları onları dinliyoruz. Ben bu konuyu Milli Eğitim Müdürüne de söyledim. Eğitim Bir-Sen seçimlerinden dolayı okullarda idareci bulmak çok zor. İdareciler seçim çalışmasında. Özellikle de Tepebaşı bölgesindeki idarecilerin tamamı neredeyse. Gündemimizde Eğitim Bir-Sen’in seçimleri yok ama dolaylı olarak etkileniyor. Afaki durumlar da var. İlçenin birinde kadın arkadaşlarımızın üzerine yürünmüş. Diğer tarafta ilçe milli eğitim müdürü seçimlere müdahale etmiş. Bunlar olağan bir sendika seçimleri değil. Böyle bir durumla karşı karşıyayız. Bir sıkıntı vardı, biz Milli Eğitim Müdürüne söyledik ve Milli Eğitim Müdürü gerekli şeyleri de yapmış ama iş içten geçti. Delege seçimleri yapıldı. Artık kazanan taraf da belli. Süreç böyle işledi. Keşke olayın başında bir şey olsaydı. Milli Eğitim Müdürü konuşmuş ve buna son verin izinliyse bilelim, izinli olduklarını ve buna bir son verin diye talimat verdiğini söyledi. Bunu Eğitim-Sen’li veya Türk Eğitim-Sen’li biri yapsaydı bu kadar müsemma gösterilecek miydi?  Tolerans gösterilecek miydi?'' diye konuştu. ESKİŞEHİR EKSPRES