Geçtiğimiz Tepebaşı Belediye Meclis toplantısında 60 milyon liralık kredi talebini değerlendiren AK Partili Kaynarca, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı eleştirdi. Belediyenin mevcut borçlar için tedbir almak yerine yeni ve büyük bir borçlanmaya adım attığını ifade eden Kaynarca, "Bütçesinin %90 ‘ı borç olan belediye, bir o kadar daha borçlanmayı planlamaktadır. 60 milyon yeni kredi talebi ile gelen başkan, sessiz sedasız 10 yıl daha, ilçemizi ipotek altına almaya çalışmaktadır. 15 milyon kredinin gerekçesinde, fen işleri çalışmalarına kullanılacağını açıkladığı için ve tahsisli kredi olmasından dolayı, Ak Partili Meclis Üyelerimiz de onay vermiştir" dedi. 

BENDEN SONRA TUFAN ANLAYIŞI: Daha önce hizmet için her daim şehrin yanında olduklarını ve siyasi bir tavrın olamayacağını, göreve geldiği ilk gün de ifade ettiğini belirten Kaynarca "Kalan 45 milyonluk kredinin nereye, hangi sebeple harcanacağını belediye başkanı başka, kulisler başka, komisyon başka şekilde ifade etmektedir. Biz anlıyoruz ki, Büyükşehir hayali ile seçim hazırlığı yapılmaktadır. Daha önceki yıllarda böyle bir gereksinim yokken, hangi büyük hizmet! akıllarına gelmiştir. 1 yıl başkanlık süresi kalan birinin, 10 yıl boyunca yılda 7 milyon faiz ile toplam 115 milyon borç yapmaya hakkı yoktur. Benden sonra tufan anlayışı ile, bu şehri sevdiklerini söyleyen kimse, bu şehre zarar vermemelidir" diye konuştu.

AĞUSTOS BÖCEĞİ TÜRÜNDEN FAALİYETLER: Kaynarca: Zihnen Tepebaşı’ndan vazgeçtiğini, son yıllarda perişan sokaklardan zaten anlıyoruz. Bari sizden sonrasını bu ağır borcun altına sokmayın.  10 yılda 1 kez bile 7 milyon ayırarak Sazova’daki Kültür Merkezini hayata geçiremeyen belediye, şimdi gerekçesi seçim olan borçlanmaya 10 yıl boyunca her yıl 7 milyonu faize vermeyi taahhüt etmek istiyor. Alınan bunca borcun karşılığında şehrimizde Tepebaşı Belediyesinin ağustos böceği türünden faaliyetleri dışında, ne yapılmıştır? “Düşüncenize saygı duyuyorum ama belediyeyi bu borç batağına sürükleyeceğim, bildiğimi yaparım” demek hemşehrilerimizin vicdanında değerlendirilecektir. Bizimle birlikte oy veren ve vermeyen tüm hemşehrilerimi, bu işin takipçisi olmaya davet ediyorum.