Yaşanan süreci anlatan Duman, “Yaklaşık bir haftadan beri Eskişehir’de basından olayları takip ediyoruz ve Odunpazarı Belediyesi’nde PKK’lı sempatizanlarının çalıştıklarını duyduk. Bunun üzerine dernek olarak böyle bir eylem yapalım istedik. Sadece Odunpazarı Belediyesi’nde değil, Eskişehir’deki hiçbir belediyede kamu kuruluşunda PKK sempatizanının çalışmasını maaş almasını istemiyoruz” diye konuştu.

Zabıtalar bize saldırdıPankartın indirilmesi için Odunpazarı Zabıtası memurlarının derneğe geldiğini ifade eden Duman, “Astığımız pankart ile tepkimizi ortaya koyduk biz ve sonrasında buraya zabıtalarını gönderdi. Zabıtalar önce bize saldırdılar pankart için. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kolluk kuvvetleri güçleri haricinde bu pankartı teslim etmeyeceğimizi söyledik. Sonra Polisler geldi, pankartı indirin dediler, indirdik. Pankartımızı aldılar ama biz aynı pankartı yine asacağız, çünkü biz orada bir şahsı hedef almıyoruz, Odunpazarı Belediyesi’nde PKK’lı istemiyoruz. Halkı kin ve düşmanlığa da sevk etmiyoruz. Çünkü PKK bu memleketin bir şeyi değil. Onun için PKK sempatizanının dahi belediyede olmasını istemiyoruz. PKK sempatizanı olan kişinin de izine ayrıldığını öğrendik. Hatta o kişinin HDP mitinginde resimleri çıktı gazetede. Biz onun belediyede olmasını istemiyoruz. Biz yeniden pankart asacağız, ta ki Kazım Kurt onu oradan gönderene kadar”

Destekler için teşekkür ederimDuman, “Bugün yaşadığım süreçte AK Parti vekilleri, ilçe başkanımız, MHP’li vekilimiz, MHP il ve ilçe başkanlarına yanımda oldukları için çok teşekkür ediyorum. Emniyet mensuplarına da çok teşekkür ediyorum. Onlar neticede görevlerini yaptılar. Biz kesinlikle kaba kuvvetten yana değiliz. Demokratik olarak elimizden ne geliyorsa dernek olarak yapacağız. Biz bu saatten sonra Odunpazarı Belediyesi’nin hangi etkinliği olursa olsun biz o etkinlikte bu olayları dile getireceğiz. Ta ki o sempatizanı oradan gönderene kadar”