CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehit er Yener Kırıkcı için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törenin ardından CHP lideri bir grubun saldırısına uğradı. Arbede yaşanması üzerine güvenlik görevlileri olaya müdahale etti. Güvenlik güçleri Kılıçdaroğlu'nu çevredeki bir eve götürdü. Kılıçdaroğlu, polis kontrolünde evde tutuldu. CHP liderinin durumunun iyi olduğu bildirildi. 

YUMRUK VE TEKMELERLE SALDIRI: Akkuzu Mahallesindeki cenazeye Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cenazeye katılan vatandaşların saldırısına uğradı. Bu sırada "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK" sloganları atan bir grup Kılıçdaroğlu'na yumruk ve tekmelerle saldırdı.

TUTULDUĞU EVDEN ZIRHLI ARAÇLA ÇIKARILDI: Cenazede önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan vatandaşlar daha sonra da yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu’na saldırdı. CHP lideri polis kontrolünde bir evde tutulurken, ev güvenlik çemberine alındı. Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve köyün ileri gelenleri de ellerindeki megafonlarla gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı.

AKAR MEGAFONLA UYARDI: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve geldi. Akar, çevrede toplanan vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, çıkan olayların ardından megafonla yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarım, şehidin mekanı cennet olsun. Allah anasına, babasına, silahlı kuvvetlere, sizlere sabır versin. Şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi verdiniz. Şimdi sükûnetle Yener'in evine gidiyoruz. Annesine, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere burayı boşaltıyoruz" dedi. 

GENEL MERKEZE GİTTİ: CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir süre sonra güvenlik tedbiri nedeniyle tutulduğu evden, zırhlı araçla çıkarıldı. Kılıçdaroğlu'nun saldırıda gözlüğünün kırıldığı da öğrenildi. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'ne gitti.