Bilecik Kent Konseyi, Odunpazarı Kent Konseyi ve Türk Kadınlar Birliği Bilecik Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Bilecik Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, Türk Kadınlar Birliği Bilecik Şube Başkanı Ayla Ercan, Bilecik'te geçen yıl eşi tarafından katledilen Cemile Nur Duman'ın ailesi ve Bilecikli tiyatro severler katıldı.

Oyun sonunda konuşan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, geçen yıl bugün katledilen Cemile Nur Duman'ın aramızdan ayrılışının yıl dönümünde bu anlamlı oyunun Bilecik'te sergilenmesini sağlayan Odunpazarı, Bilecik Kent Konseyleri'ne, Türk Kadınlar Birliği Bilecik Şubesi'ne ve Odunpazarı Kent Konseyi Tiyatro Çalışma Grubu Kim Tiyatro Ekibi yönetmeni Gizem Şahingil'e teşekkür ederek her türlü şiddetin artık son bulması ve İstanbul Sözleşmesi'nin Türkiye'de ve tüm dünyada yürürlükte kalması temennisini dile getirdi.

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ise kent konseylerinin görevinin işaret etmek, kamuoyu oluşturmak ve toplum vicdanına seslenmek olduğunu dile getirdi. Başkan Kumru bu doğrultuda gönüllülerden oluşan Tiyatro Çalışma Grubu'nun kadına şiddet konusunda işaret eden oyununu bir çok kez sergilediklerini, artık kadına şiddetin son bulması ve bu oyunu sergilemek zorunda kalmamalarını istediklerini belirtti. Oyun esnasında duygulu anlar yaşayan izleyiciler, finalde kim tiyatro ekibini ayakta alkışladı.

Kaynak: eskisehirekspres.net