Eskişehir Ekspres

Çakırözer, “ Termik santral yapılmak istenen Alpu Ovamız buğday, arpa, nohut, şekerpancarı üretiminin yapıldığı, hayvancılığın geliştiği verimli ovalarımızdan biri. Koruma altına alındı. Kurulması planlanan zehir santrali tarım ve hayvancılığı bitirecek, hepimizi kanser yapacak. Alpu Ovamıza zehir santrali kurulmasına izin vermeyeceğiz” dedi. 

PAZARDA İMZA TOPLADIÇakırözer Seyitgazi ve Kırka’da kahve ve pazarda yurttaşlarla bir araya gelerek, hem Alpu’da  kurulması planlanan kömürlü termik santralin zararlarını anlattı, hem de santrale karşı başlatılan imza kampanyasına destek istedi. Çakırözer’e Seyitgazi İlçe Başkanı Hüseyin Çoban ile ilçe yöneticileri de eşlik etti. 

HEPİMİZİ KANSER YAPACAKKırka pazarında yurttaş ve esnaflardan termik santrale karşı destek isteyen Çakırözer, “Hükümet tarafından koruma altına alınan Alpu Ovamıza yine hükümet tarafından termik santral yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Kömürlü termik santralin doğrudan ve dolaylı bir çok zararı var. Alpu Ovamıza kurulması planlanan termik santral verimli ovamızı yok etmekle kalmayacak hepimizi kanser yapacak. Sadece Alpumuzda değil, Seyitgazimizde de tarım ve hayvancılık bitecek” dedi. 

YENİLENEBİLİR ENERJİ KULLANALIM: Eskişehir’de sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin, belediyeler ile çok sayıda dernek ve sendikanın termik santrale karşı olduklarını da belirten Çakırözer, “Geleceğini düşünen herkes bu zehir santraline karşı. Eskişehir merkezimizde, Alpu’da yurttaşlarımız bir araya gelerek bu zehir santralini protesto ettiler, etmeye de devam ediyorlar. Bugün burada imzaladığımız dilekçeler geleceğimiz, havamız, topraklarımız için çok önemli. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; yeni teknolojiler kullanılarak rüzgardan, güneşten enerji üretelim. Eskişehirimizi, Eskişehirlilerimizi derinden kaygılandıran bu projeden bir an önce vazgeçelim” dedi.