Ecem Firzeviç | Eskişehir Ekspres

Sinan Özkar konuşmasında 2019 seçimlerine vurgu yaptı. Özkar yüzde 20'in CHP için az olduğunu vurgulayarak "Ülkemiz için çalışmak zorundayız. Bu uğraş aynı zamanda kendimizin çocuklarımızın torunlarımızın refahı için de anlam taşıyor. Ferdi kurtuluş yok. CHP ülkede sigorta görevini yapmaktadır.  Yüzde 25 bizim için çok az, birlikte yükseleceğiz. CHP iç çekişmeleriyle anılmadığı gün bu ülkede iktidardır bundan şüpheniz olmayacak." dedi.

CHP'NİN CUMHURBAŞKANI OLACAK: Özkar, "Kişiselleştirilmiş hesaplar dönüyor" diyerek partililere seslendi. Özkar "Referandum sürecinde CHP büyük bir ışıltı kazandı. Bütün siyasi gruplar, birbirlerine silah çekenler, CHP'nin lokomotif gücüyle birleşti. 2019'da CHP'nin göstereceği aday cumhurbaşkanı olacaktır, yeter ki o ışıltı sönmesin. Kişiselleştirilmiş hesaplar dönüyor. Sürekli bir genel başkanlık mücadelesi, sürekli itiş kakış, partinin ışığını söndürmek neyin mücadelesi. Bunların partimize zarar verdiğini düşünüyorum. Milletvekilliği ve başkanlık için 81 ilde buna tepki gösterilmesini sağlayacağım. Bunu sağladığımız gün iktidarız" diye konuştu.

TERMİK SANTRAL İÇİN KAPI KAPI DOLAŞIN: Özkar "Ben '300 kişi gruplar halinde ayrılıp kapı kapı dolaşıp Eskişehir’e termik santral kurulmak isteniyor haberiniz var mı diye' sorulmasından yanayım. 'Termik santralin şehrimize etkileri hakkında bilgi sahibi misiniz?' diye sorulmalı. 'Bu kampanyaya imza atmak ister misiniz, şehrimizin kirletmemesi, Alpu Ovası’na yapılmasını sorun. Buranın çölleşmemesi için , alanlarda olun. İl başkanları ve yöneticilerin yeri sokaklardır ve siyaset yapmaktır.  Gençliğin bir etkinlik oluşturacağından eminim. Gençlerin gelecekleriyle ilgili endişeleri var ve bunları yüksek sesle dile getiriyorlar. 'Hayır' diyenlerin çoğunun ailesi AKP'ye oy verenler. Salon süsleyen değil siyaset yapan, işin hamallığını yapan değil örgütlenen gençler istiyorum" ifadelerini kullandı.