Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle grip aşısına olan talep arttı. Grip aşısı olabilecek kişilere sınırlama getirildi. Bu yıl grip aşısı ilk etapta sadece yüksek risk grubundaki hastalara yapılacak. Grip aşısı alabilecek kişilerin listesi e-Nabız sistemlerine yüklendi. Aşı fiyatı ise değişmeyerek 72,64 lira olarak belirlendi. Diğer yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, riskli gebelere, 65 yaş üstüne, kronik hastalığı olanlara, 5-65 yaş arası 2 kronik rahatsızlığı olanlara ve organ nakli olan kişilere ilk etapta aşı yapılmasının hedeflendiğini söyledi. Aşı olmak isteyenlerin ilk olarak, E-nabız sistemine erişim sağlayarak bu grubunda yer alıp almadıklarını öğrenmesi gerekiyor.

Alınan bu karara tepki gösteren Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, "e-Nabız uygulamasını kullanan kaç yaşlımız var? Herkes etrafına sorsun. Kaç milyon kişi e-Nabız kullanıyor?" diye sordu.

Köksal açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Bakan Bey acil kendi ekibini değiştirsin! Yoksa pot üzerine pot kırmaya devam eder. Hizmet verirken insanları devlete düşman eder.

Skorlama yaptınız, hastalara dediniz ki; Yüksek risklisiniz veya değilsiniz, ilerde tekrar değerlendirme yapılacaksınız mesajları e-nabızda mevcut!

Güzel kardeşim, insanların bilgileri mevcut... SMS ile bildir. Aşı için uygunsun veya değilsin…

Hasta eğer eczane-aile hekimliği-eczane arasında pozitif olmuyor ise bir daha da olmaz!

Korona danışma hatlarını kurdunuz, bir de aşı bilgisi ekleseydiniz!

Hangi aile hekimi ile sohbet etsem günlük beş yaşlı ile kavga ettiğini, kimseyi inandıramadığını, vatandaş ile ters düştüğünü, günlük aşı sormak için en az 50 kişinin geldiğini, en az 20 kişi aradığını, normal işlerin durma noktasına geldiğini anlatıyor.

İnsanlara mesajla aşı bilgisi gelip e-Nabız'a hekim görebilmesi için yüklense zaten risk grubunda olan kronik hastalar başta olmak üzere eczane-aile hekimi arasında git gel yapmaz!

Bakan Bey’in A Takımı sos verdi! Görmezden gelebilir, duymak istemeyebilirsiniz! Her eleştirene hain veya bizden değil de diyebilirsiniz! Açılan yaralar büyüktür! Çalışmayan bürokrasi bezdirdi milleti!

Sahanın sorunlarını anlatacak samimi merci yok.

İş yükünü arttır ama personel lehine olan hiç bir işi yapma.

Neyse konunun özü e-Nabız'dan aşı olup olmayacağınıza bakın ona göre evden çıkın!"