Ülke gündemin çok yoğun olduğunu ifade eden Köksal, "Kamu çalışanlarının da olmazsa olmazı memur zamları. En kolay gündem memur ve emekliler için verilecek zamcıkda! Gündem ve sorun bitmez iken zor günler geçiren kendi alanımız İçin söylüyorum sağlık personeli ağır iş yükü her geçen gün artarken, gün sayıp emekli olmayı beklerken, bürokratların oluşturduğu ekstra istekler, alınan yanlış kararlar motivasyon ve çalışma azmini sağlık personelinde bırakmamıştır. 2023 öncesi son memur hükümet masası kuruldu. Karşımızda sahadan uzak, gerçeklerden uzak bir masa bulunmaktadır" dedi.

"Elektrik soygunu var"

Köksal "Teklifi verenlerin Türkiye’de yaşamadığına kesin kanaat getirdim. Pazara çıkıp alışveriş yapamayan genel müdür ne bilsin enflasyon kaç olduğunu. Karar vericiler için 100 TL nin bir anlam ifade etmeyeceği ile masaya otursanız ne olacak! Evine alışveriş yapmayanlar ile ayın sonunu zor getirenler hükümetin 2023' ünü oylayacak lar! Mutfağın %60 pahalandığı yaz ortası bariz artış yaşandığı bir dönemde bunları görmeyenler ile ne konuşulabilir ki! Elektrik soygunu var, milletin cebine ortak olmuş özel şirketler var. Doğalgaz desen keza aynı insanlar artık bırakın lüks yaşamayı gündelik hayatı zor denkleştiyor. Hayat pahalılığı için söylenecek söz yok, alım gücü düşmüş yeni başlayan bir memur, Att, Paramedik, labarant, teknisyen eline geçen para 4000 TL iken ne konuşalım. Sağlık sisteminde almadığımız paraların alınmış gibi gösterilip 10 yıldır ödenmeyen hakları Covid döneminde daha büyük haksızlıklar yaparak veriyormuş gibi gösterenler ile ne konuşacağız. Biz hak istediğimizde trol, partizan, kendine iş edinmişler, şimdi başlayacak limon satan memurdan, araba satan memura... "Nankörler!" diyecekler. Ek iş yaparken iki işte sürünürken lüks evde oturan nankörler cümlelerini duyacağız. Binlerce asgari ücretli var iken maaşı beğenmeyenler istifa edin diyecekler" diye konuştu. 

"Sahaya inin, dost acı söyler..."

Köksal şöyle devam etti:

"Bence toplu sözleşmede verilmesi gereken en büyük hak özgürlük ve konuşma hakkı olmalıdır. Her gün şartlar iyiye gideceği yerde rakam ve istatistik üzerinden şov yapan idareciler yüzünden sisteme küsmüş yüzbinlerce memur var. Sağlık çalışanı öğretmen kadar maaş, polis kadar kazanç, astsubay kadar hayat garantisi istiyor. İşde bu, başka talebi yok.Memurlar grubunda en düşük gelire sahip olan sağlık personeli toplu sözleşmede ekstra bir ödülü hak etmiyor mu? 3 sene önce Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü olan 3600 için kalem oynatmayan Maliye Bakanlığı ile ne konuşacağız. Sağlık çalışanı enflasyon oranında zam teklifi etmek sizi saymıyoruz, görmüyoruz, duymuyoruz demek değil midir? Evini kiraya verene resmî zam oranı yüzde 15 diye açıklama yapan devletin kurumları yok mu, Faiz kaç aydır ülkemizde yüzde 19 değil mi, son 10 yıldır verilen zam oranları üzerine ne kadar enflasyon farkı ödenmiş merak eden yok mu? Açıklanan enflasyon rakamları ile sokakta ki vatandaş inanın dalga geçiyor, gerçek ile açıklanan arasında ki farkı ayın sonunu hesabı ile alakası olmayanların bilmesi imkansız geliyor. Dost acı söyler  memur ile hükümet arasında oluşacak uçurumun dozu samimiyette gözükecektir. Pazarı bilmeyen, sahadan uzak, görmeyen, duymayanlara bizler söylüyoruz sahaya inin halkın vatandaşın sesine kulak verin. Yıllardır yanlış enflasyon hesabına rağmen ekstra enflasyon farkı ödediğiniz devasal kitleyi bu kez ciddiye alın. Zam bize göre refah payı ve devletin büyüme oranına göre veriliyor bizde ise enflasyon kadar. Biz doğruyu eğilmeden söyleyelim. Karar sizlerin"