Eskişehir'de geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalanan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge ile Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici'nin testleri negatife döndü. Tedavilerinin tamamlanmasının Bilge ve Bildirici göreve başladı. 

Covid tedavisinin ardından denetimlere başlayan Bilge, Sağlık Müdürlüğü'nde yardımcılarıyla kısa bir değerlendirmenin akabinde müdürlük filyasyon ekiplerini ziyaret ederek durum değerlendirmesi yaptı. 

Test sonuçları pozitif çıkan hastalarla görüşen Bilge, Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici ve Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Ersin Işıldı’dan hastaların tedavi süreçleriyle ilgili bilgiler aldı.

Salgınla mücadelede herkese görev düştüğünü hatırlatan Uğur Bilge, kişisel hijyen ve fiziki  mesafe kurallarına uyulması gerektiğine vurgu yaparak, "Bu süreçte mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayalım. Halkımıza evde kalmalarını tavsiye ediyoruz. Biz ne kadar hareketlerimizi kısıtlar, ne kadar az dışarıya çıkarsak, ne kadar yakın temastan uzak durursak o kadar virüsün yayılmasını engellemiş oluruz" ifadelerini kullandı. 

Başhekim Bildirici de, tedavisinin tamamlanmasının ardından hastanede servisleri tek tek gezerek denetimlerde bulundu.