Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu adına açıklama yapan Köy sakinlerinden Zatiye İnan, “Tüm yargı kararlarına rağmen bölgemizde yerel seçimden sonra başlatılan ve içeriği bilinmeyen sondaj çalışmalarıyla ilgili olarak büyük bir kaygı duyuyoruz. Eskişehir halkının bilgisi dışında insafsızca ve acımadan verimli ovamızın kalbine girilmekte, tarım topraklarımız pervasızca delik deşik edilmektedir. Bölge adeta köstebek yuvasına dönmüştür. Toprak yüzlerce metre delinerek gelecekte onarılması imkansız bir çevre cinayeti işlenmektedir” dedi.

"Bu iş bitti dediniz": Seçim öncesi Alpu Ovası ile ilgili verilen sözlerin tutulmasını istediklerini ifade eden İnan, “Bizler Alpu Ovası’nda yapılması planlanan termik santral ile ilgili verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Seçim öncesi bizzat Sayın Cumhurbaşkanı, verimli Alpu Ovası’nın koruma altına alındığını beyan etmişken, bütün bu gelişmeler ne anlama gelmektedir? AKP milletvekilinin termik santral ile ilgili bir soruya karşılık ifade ettiği, ‘Bu iş bitti’ sözünün arkasında durmasını ve konunun takipçisi olmasını bekliyoruz. Eskişehir Çevre Yaşam Platformu olarak yapılacak ihalenin iptal edilmesini istiyoruz.  Kıymetli ovamızda ve kıymetli şehrimizde kömürlü termik santral istemediğimizi Alpu ilçemizden bir kez daha haykırıyoruz. Kömürlü termik santra projelerini finanse eden kuruluşlara da sesleniyoruz. Temiz şehrimizde temiz yatırımları finanse edin” diye konuştu. 

Köylülerin açıklamasına Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller ve Kent Konseyi ile ÇYDD Başkanı Sevgi Akmen de destek verdi.