Eskişehir Ekspres

Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu (ESÇEP), Alpu’ya yapılmak istenen kömürlü termik santrale karşı imza kampanyası başlattı. Platformun başlattığı imza kampanyasına destek veren Başkan Kurt, Eskişehirlilere seslenerek Çevre ve Yaşam Platformu tarafından başlatıla imza kampanyasına destek olma çağrısı yaptı.

TERMİK SANTRALE KARŞI HEPİMİZİN EL ELE MÜCADELE ETMESİ GEREKİR: Başkan Kurt, “Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformunun hukukçuları tarafından hazırlanan, Eskişehir'de yapılması planlanan kömür yakıtlı termik santral projesine karşı itiraz dilekçesini imzalayarak destek verdim. Tüm hemşehrilerimin kentimize sahip çıkmasını, kurulmak istenen termik santrale karşı mücadele etmesini istiyorum. Eskişehir kıymetlidir. Sahip çıkalım, çocuklarımıza temiz bir şehir bırakalım. Siz de bu dilekçeyi doldurun, kent konseylerimize teslim edin. Termik santrale karşı hepimizin el ele mücadele etmesi gerekir” dedi.

Termik santrale karşı başlatılan imza kampanyasına destek olmak isteyen vatandaşlar, 29.12.2017 Cuma Günü ve 30.12.2017 Cumartesi Günü Kanatlı AVM ve İsmet İnönü Caddesi’nde (Eski Kılıçoğlu Sineması önünde) kurulacak olan stantlarda imza atabilir.

Stantlara giderek imza atamayan vatandaşlar, Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformunun Facebook sayfasından elde edebilecekleri dilekçeleri imzaladıktan kent konseylerine teslim edebilecek.