Eskişehir Ekspres

Mesajında barış ve kardeşlik vurgusu yapan Kazım Kurt, “Kötü olayları, acıları, anıları ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıyoruz. Her şeye rağmen aydınlık günlere ulaşma umutlarımızı canlı tutarak, yeni bir yıla giriyoruz. 2018 yılının şehrimize, ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur, mutluluk ve aydınlık günler getirmesini diliyorum” dedi.  

Başkan Kurt mesajına şu sözlerle devam etti: “2017 yılı Türkiye açısından yoğun bir gündemle geçti. Türkiye’de ve dışarıda yaşanan kötü günler, küreselleşen dünyada adeta insanların ortak kaderi haline geldi. Terör, uluslararası bir tehdit olmaya devam etti. Meydana gelen terör eylemlerinde yüzlerce insan hayatını kaybetti ve şehit düştü. Yaşanan bunca kötü olay, içimizde derin ve kapanmaz yaralar açtı. 2016 yılında yaşadığımız hain darbe girişimi sonrasında ilan edilen Olağan Üstü Hal (OHAL) 2017 yılında da devam etti. Hukukun ayaklar altına alındığı, halk tarafından seçilmiş milletvekillerinin tutuklandığı, belediye başkanlarının istifa ettirildiği ya da görevden alındığı, çıkarılan OHAL KHK’ları ile binlerce insanın işinden olduğu bir yılı geride bıraktık. Tüm bu yaşananlar demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün vazgeçilmezliğini bir kez daha gözler önünde serdi. Yaşanan tüm haksızlığa, hukuksuzluğa karşı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ başlattı. 25 gün süren ve on binlerce kişinin katıldığı Adalet Yürüyüşü sonrasında, İstanbul’da milyonlarca insanın katılımıyla Adalet Mitingi yaptık. Bu mitingde hep birlikte Hak, Hukuk, Adalet taleplerimizi haykırdık. 

Ülkemizin demokratikleşme ve insan hakları alanındaki eksikliklerini hızla tamamlaması ve evrensel ölçütlerin hukuk sistemimize bir an önce kazandırılması gerekmektedir. Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirasın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten devraldığımız emanetin korunması ve daha ileriye götürülmesi olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. 

Bir kez daha tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize de baş sağlığı diliyorum. 2018'in ülkemize, tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur, mutluluk ve aydınlık günler getirmesi dileğiyle, tüm yurttaşlarımın yeni yılını kutluyor; ailesi, yakınları ve sevenleriyle birlikte nice yıllar diliyorum.”