21. dönem Eskişehir eski Milletvekili Mail Büyükerman, hayatını kaybetti. 93 yaşındaki Büyükerman, Yunus Emre Devlet Hastanesinde koronavirüs tedavisi görüyordu. Büyükerman'ın eşi Zemine Büyükerman'ın aynı hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Büyükerman’ın cenazesinin 28 Nisan 2021 Çarşamba günü Gümülcine Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta bulunan Aile Kabristanı'na defnedileceği öğrenildi.

Mail Büyükerman kimdir?

Mail Büyükerman, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık, araştırmacılık, yazarlık ile 21 Dönem Eskişehir Milletvekilliği yaptı. Hayırseverliliği ile tanınan Büyükerman, renkli kişiliği ile iz bıraktı. Büyükerman, bir dönem de Cumhurbaşkanlığına aday olmuştu. 

Büyükerşen'den başsağlığı mesajı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, bir başsağlığı mesajı yayımladı. Prof. Dr. Büyükerşen "Şehrimizin önemli değerlerinden biri olan ve hayırseverliğiyle tanınan 21. Dönem Eskişehir Milletvekilimiz Avukat Mail Büyükerman'ın koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.