Eskişehir Ekspres

Toplantı MHP’li meclis üyesi Mustafa Ünal’ın Afrinoperasyonunu destekleyen konuşması ile başladı. Ünal, “Bu bir hareket değil, ailesine bizi beklemesinler diyen vatan evlatlarının kınalı kuzularının oluşturduğu Türk ordusunun harekatıdır” diye konuştu. 

YÜCE TÜRK MİLLETİ ADINA...: Ünal’dan sonra söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Kara ise, meclis toplantısına katılmayan Başkan Kurt’u sert bir dille eleştirerek, “Kahraman Türk Ordusu sınırlarımızın ötesinde bir operasyon düzenlemiştir. Zeytin Dalı Operasyonunun başladığı ilk günlerde maalesef hiç tavsif etmediğimiz bir derneğin dayanışma gecesinde dayanışma ruhuna ve birlikteliğine uymayan sözler sarf eden sayın başkanı nefretle kınıyoruz. Bugün kendisi Odunpazarı halkının karşısına bu meclisin karşısına çıkacak yüzü olmadığı için bugün meclise gelmemiştir. Bunun farkında olsun kendisi. Milli bir duruş için, Odunpazarı halkı adına, Türk silahlı kuvvetleri adına, şanlı ordumuz adına, yüce Türk Milleti adına bugün temsil ettiğiniz makamı bu şekilde işgal ederek Türk milletine yakışmayan ifadeler kullanması hasebiyle bu ortamda bulunmayı kendimize men ettiğimiz için bugün bu meclisi tüm meclis üyeleri ile beraber terk etmeye çağırıyorum” dedi. 

SÜZEN: HEPİMİZ BU TAVRIN ARKASINDAYIZ: Kara’nın sözleri üzerine konuşan Başkan Vekili Mahmut Süzen ise “Sizin kararınız. Herkesin demokratik hakları vardır. Saygı duyuyoruz. Sayın başkanla ilgili sözlerin hepsi başkan tarafından yanıtlanacaktır. Başkanımız burada her hangi bir şeyden kaçmış olmak için değil, biliyorsunuz CHP’nin 3-4 Şubat tarihlerinde Ankara’da Kurultayı var. Başkanımız hem kurultay görevlisi hem orada genel merkez nezdinden danışmanlık yapan bir arkadaşımız bu görevi nedeniyle Ankara’dadır. Salı Günü oturumda kendisi burada olacak. Bu işleri Türkiye’de iç politik hesaplara karıştırmamak gerekiyor. Bu sonuçta Afrin Hareketi bir ulusal meseledir. Herkesi her partiyi ilgilendiren bir meseledir. Sadece bir partinin sorunu değil hepimizin sorunudur ve genel başkanımız da CHP’nin tavrını çok açık ve net bir şekilde bu hareketi tam destekliyoruz ifadesi ile çok net bir tavır koymuştur. Hepimiz bu tavrın arkasındayız” diye konuştu.

  • SALONU TERK ETTİLER: AK Parti ve MHP'nin Odunpazarı İlçe Belediye Meclis üyeleri, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklemediği yönündeki açıklamaları nedeniyle meclis salonunu terk etti. Fotoğraf: Deniz Açık, AA