Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce duyurulan askı ilanında "Bakanlığımızca onaylanan, Eskişehir ili, Odunpazarı İlçesi, Vişnelik Mahallesi, 13097 ada 20 parsele ilişkin olarak E:0.03 Yençok:7.65 m yapılaşma koşullarında “Millet Bahçesi” ile “trafo alanı” kullanım kararı getirilmek suretiyle hazırlanan 1/25.000 ölçekli Nazım, 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği, 12.07.2019 tarihinde Müdürlüğümüz ilan panosunda ve internet sitesinde 1 ay süreyle Eskişehir Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce askıya çıkarılmıştır" denildi. 

Askı ilanında plan değişiklikleri notlarına da yer verildi. Nazım imar planı değişikliği plan notlarında Millet Bahçesi "Yapısal ve bitkisel unsurların bulunduğu ve bölgenin coğrafyasına özgü değerleri kapsayan ve gelecekte şehirlerin kültürel peyzaj kimliği ile markasını temsil edecek özgünlükte dinlenme ve eğlenme alanlarının bulunduğu estetik ve ekolojik değeri yüksek açık yeşil alanlardır" şeklinde tarif edildi. 

1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği notlarında ise "Bu alan içerisinde millet kıraathanesi, sergi alanları, el sanatları merkezi, sanat atölyeleri, çay bahçesi, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, her yaş ve yetenekte bireyler için spor alanları (okçuluk, tenis, basketbol, voleybol… vb.), açık hava tarih parkı, sebze bahçeleri (hobi), tematik bahçeler, meydanlar, toplanma alanları, çeşmeler, açık hava sinema ve gösteri alanları yer alabilir. bu yapı ve tesisler, ilgili idaresince onaylanacak avan projeye göre yapılacaktır" denildi.

Notta ayrıca "Alan bütününde otopark ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak zemin altı otopark yapılabilir. Emsale dahil değildir" ifadelerine yer verildi.