AK Parti Eskişehir Milletvekili Günay, “Üç kadın daha hayattan hunharca koparıldı. Aynı günde üç hayat söndü, sevdikleri telafi edilemeyecek acılarla baş başa kaldılar. Bu nasıl bir vahşettir. Türkiye’nin üç ayrı bölgesinde, üç ayrı ilinde, farklı sosyo-ekonomik yapıdan üç kadın aynı gün hayatlarındaki erkekler tarafından katledildi. İnsanın yüreği acıyor, sözler yetersiz kalıyor. İlgili bakanlıklarımız ve bizler hukuki süreçlerin takipçisi olacağız, insanlıktan nasibini almamış bu vahşi katillerin hukuk önünde en ağır cezayı almaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Günay “Bir insana şiddet göstermenin ne toplumda, ne hukukta, ne vicdanda, ne de dinde yeri yoktur. Şiddet kendine öz güveni olmayan, çaresiz, iletişim kurarak kendini ifade edemeyen, duygusal boyutta ilkel yaratıkların başvurduğu insanlık dışı bir davranıştır. Yalnız kadına karşı değil, insana karşı yapılan şiddete karşı duralım, yalnız insana değil, her tür canlıya karşı yapılan şiddete karşı duralım" ifadelerini kullandı. 

"KADES uygulamasını indirin"

Günay tüm kadınlara KADES uygulamasını cep telefonlarına indirmeleri çağrısında bulunarak “Kendini güvende hissetmeyen vatandaşlarımıza tekrar hatırlatıyorum. Lütfen KADES yani ‘Kadın Acil Destek’ Uygulamasını telefonlarına indirsinler. Kadınlar ve çocuklar tehlike anlarında tek bir tuşla kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunabiliyor. Ülkemizde bir milyonun üzerinde uygulama mevcut" dedi. 

"Ataerkil değil aile erkil zihniyete evrilme" 

Prof. Dr. Günay, ataerkil zihniyet yapısını da eleştirirken,“Yapılan çalışmalar şiddetin ailede, sosyal çevrede ve medyada öğrenilen bir davranış şekli olduğunu belirtiyor. Bu nedenle sadece hukuki cezalarla bu toplumsal sorunu çözmek mümkün değil. Geleneksel ataerkil, erkek egemen davranış kalıplarını kırarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli vurguladığı gibi ‘aile erkil’ zihniyete evrilmemiz gerekiyor. Ancak bu zihniyet değişimi ve eğitim ile bu toplumsal sorunu çözebiliriz. Şiddet gerçekleşmeden önceki aşamalara odaklanmalı ve son aşamaya gelmeden önleyici tedbirler alınmalı. Caydırıcı cezalar ancak son aşamadaki bir önlem olabilir ama hayatını kaybeden bir daha gelmiyor.” dedi.

"Marjinal yaklaşımlara prim verilmemeli" 

Günay “Kadına karşı şiddet konusunda her kesimden marjinal yaklaşımlara tanık oluyoruz. Toplumu ayrıştırıcı, kime hizmet ettikleri belli olmayan bu çıkar gruplarına prim vermemiz gerekiyor. Kadına karşı şiddeti siyasallaştırmanın kimseye faydası olmaz. Kadın insandır, canlıdır ve saygı hak eder, hak ve özgürlüklerini korumak ve kullanmak en doğal vatandaşlık hakkıdır. Bu konuya her boyutu ile bütüncül yaklaşılmalı ve siyasete alet edilmemeli. Ne olursa olsun şiddetin insan hayatında yeri yoktur.” diye konuştu.