Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yetki tespiti belgesi ile açıklama yapan Nakliyat İş Eskişehir Anadolu Şube Başkanı Ali Özçelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Eskişehir TÜVTÜRK Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları'nda Anayasal yasal haklarını kullanarak sendikamız Nakliyat-İş'e üye oldukları için haksız hukuksuz bir şekilde işten atılan 15 işçinin işe dönebilmek için bugün direnişlerinin 43. günü.

Sendikamız Nakliyat-İş üyelerine ve üyelerinin sendikal mücadelesine yasalar nezdinde gerekli hertürlü mücadeleyi vermektedir vermeye devam edecektir. 

Reysaş Lojistik Avukatı Abdülhamit Düzyol'un 1 Ocak 2018'de gazetenizde çıkan açıklaması gerçekleri yansıtmamaktadır. 

Şöyleki Sayın Avukat, sendikamızın yetki alamadığı ve işçilerin ve sendikamızın asılsız iddialarla Reysaş Lojistik işverenini ve markasını karaladığını söylemektedir. 

Atılan işçilerin kanunsuz iş yavaşlattıklarını iddia etmektedir. 

Atılan 15 işçinin 6 tanesi bu iddia edilen tarihlerde haftalık izinli yada raporludur.

Sanırız Sayın Avukat bunlardan haberdar değildir. 

Ektede gönderdiğimiz sendikamız çoğunluk tespiti Çalışma Bakanlığı'nın resmi evrakıdır.

Bizim sendika ve sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilerin durup dururken kimseyi karalamak yada marka değerini düşürmek gibi bir hedefimiz yoktur. 

Olanı olduğu gibi belgelerle anlatıyoruz...

Bu yanlıştan biran önce dönmeli ve bu kış gününde işten attığı ve çocuklarıyla aileleriyle mağdur ettiği işçileri işe alarak sendika haklarına saygı göstermelidir.