Karaman sosya medya hesabından şu paylaşımı yaptı: ''Bazı sendikalarda delege başvurusu yapmak isteyenler sendika binasına dahi sokulmaz, dışarıda güneş altında bekletilir, girenlere mafya kılıklı adamlar tarafından zorla ev adresleri yazdırılır, yazmak istemeyenler darp edilip karakola düşülür. Eğitim Bir Sen’de delege başvurusu yapanlara en kaliteli çikolatalar ikram edilir, kolonyalar dökülür”

Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal da sosyal medyadan Karaman'a yönelik dikkat çeken bir açıklama yaptı. Köksal “Memur Sen İl Temsilcim; her şey Sağlık Sen Şube Başkanı olarak Memur Sen İl Temsilciliği'ne aday olmam ile başladı. Bir akşam Odunpazarı’nda yanımızda Eğitim Bir-Sen kurucu abimizin yanında Sayın Muammer Karaman şahsımın Milli Görüşçü olmadığını, asla Memur Sen Başkanı olamayacağımı söylemesi ile başladı. Ve biz dik durduk aday olduk. Allah’a şükür şahsımın hiç bir vakıf, dernek ile sıkıntısı ön yargısı yok, vatan hainleri hariç. Hatta seçim dönemi Memur Sen Temsilcimiz Saadet Partisi’ne gönül verdiğini benim Milli Görüş düşmanı olduğumu iddia ederek oy istemişti. Bizler dava için Memur Sen için şimdiye kadar bizleri öteki yapanları asla paylaşmadık. Ancak zaruri durum bugün bu olayları paylaşmak zorunda bırakmıştır.

Değerli Muammer Başkan senin ilk seçildiğin seçimde siyaset ile kavga ettiğinde siyasi müdahale karşı şahsım kimi destekledi?

  1. Memur Sen İl Temsilcisi tarafsız, siyaset üssü olmalıdır.
  2. Bütün eğitim camiası başta herkes örnek olmalıdır.
  3. Bir milyon üyesi olan her görüşe hakim üyeleri bulunan Memur Sen Ailesi belli bir görüşün prangasına mahkum edilemez şahsım üye olduğum ilk günden bu yana Sağlık Sen ailesine siyaset üssü bir dil ile hizmet ediyoruz.
  4. Memur Sen Başkanı kendi ailesinin içinden başka bir sendikanın iç işlerine girmez eğer var ise bir sorun önce şube başkanına gelir olayları tarafsız gözlemler yaşanmamış iftira ile makam hırsı olanları sırf şahsımı kendine rakip görüp Sağlık Sen içine nifak sokmaz.
  5. Ankara Memur Sen avukatlarını arayıp Sağlık Sen’i nasıl karıştırmak için bilgi istemez.
  6. Sağlık Sen Ailesi tercihini yapmış çok yüksek bir oy oranı ile kendisine hizmet edeni,dertleri dertleneni belirlemiş tam yetkiyi şahsıma vermiştir.
  7. Allah'a şükür beni yetiştiren öğretmenlerim Türk Eğitim Sen de olsa bile benim için baş tacıdır onlar ile arama asla siyaset girmez.
  8. Öğretmenler gününde önce bizi yetiştiren aile Sağlık Meslek lisesi olmak üzere Türk Eğitim Sen ziyareti ve Eğitim Bir- Sen ziyareti  ile öğretmenler günü kutlanır.
  9. 4 yıldır asla kendimizin siyasi görüşü belli olmasına rağmen hiç bir üyem hiç bir temsilcim ile siyaset konuşmadık burası Sağlık Sen ailesi...
  10. Sadece yaptığımız sosyal faaliyetler ,projeler,Devletimizin Birliği ve Bekası için çalışmalar yaptık şükür üyelerimizin gönüllerinde yer edinmişiz sonuç ortada.
  11. Eğer bir oyum olsa idi inan bu oyu aşağıdaki şartları taşıyan özelliklere verirdim.

Değerli Memur Sen ailesi, beraber ses getirecek farkındalık projeleri yapacak, önceliği her zaman üye olacak asla  üyeler arasında ayrım yapmayacak.

Her özelliği ile eğitim camiasına örnek olacak güler yüzlü çocuklarınızı rahatlıkla emanet edecek birine oy verirdim öğretmenin sağcısı solcusu olmaz, olmamalı. Toplumun temel taşı önce aile sonra öğretmenlerdir. Dört yıldır Memur Sen İçinde kendi görüşünü dikta etmek istemek ne kadar acı bir durum. Bu sebeble Eğitim Bir-Sen seçimlerinin şehrimize hayırlı olmasını diler. Değişim için aday olan Ahmet Berberler kardeşime başarılar dilerim. Kazanır veya kaybeder kazanan Eğitim Bir Sen olacaktır.