Eskişehir Ekspres

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın'ın da katıldığı ziyarette AK Parti Milletvekili Günay, Bakan Arslan'la gerçekleştirilen toplantının detaylarını açıkladı. 

Günay, Bakan Arslan'a "Seyitgazi Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kalın ile Kırka yolu sorununu ve yaşanan ölümcül kazaları Sayın Bakanımıza aktardık, desteğini rica ettik" dedi.

Günay, Afyonkarahisar-Eskişehir İl Sınırı Devlet Yolu kavşak projesi, Eskişehir-Ankara Banliyö Treninin tekrar hizmete geçmesi, Eskişehir-Kütahya yolu 38'inci kilometresinde yer alan kavşakta ölümlü kazalar, Mihalıççık'ta kurulu termik santral Adularya'nın enerji yolu projesi konularını da Ulaştırma Bakanı'na aktardı.

Görüşmenin devamında Günay, Sarıcakaya Yolu 41 kilometrede 23 kilometrede bölünmüş yol ve 18 km tek yol projesini de gündeme getirdi. Günay "Bölünmüş yolun yüzde 70’i 2018’de, tek yol olan 14 kilometrelik yolun yüzde 30’u 2019 yılında" açıklamasını yaptı.

Günay not olarak şu bilgileri de paylaştı; Alpu Yolu 39 kilometre, Eskişehir-Alpu bölünmüş yol 2 geliş 2 gidiş bölünmüş yol çalışması, Alpu-Mihalıççık arasında 2'ye 1 tek yol proje revizyonu.

Milletvekili Günay, "Sayın Bakanımıza samimi desteği için teşekkür ederim. YHT makinistlerinin taleplerini kendisine ilettim, şehrimizle ilgili tarafıma iletilen sorunları ve projeleri değerlendirdik.
YHT makinistleri adına beş konuyu ilettim: YHT makinist ünvanının değiştirilmesi, hız tazminatına yeni düzenleme yapılması, harcırah yönetmeliğine YHT şef makinist ünvanının eklenmesi ve yıpranma hakkının geri verilmesi, YHT makinistleri görev, yetki ve sorumluluklarının tanımlanması" dedi.