Tüm Belsen Eskişehir Şube Başkanı Ergün Uzun'un ''Üyelerimize ve bürokratlarımıza yönelik asılsız ve mesnetsiz açıklamaları şiddetle ve nefretle kınıyoruz'' açıklamasının ardından Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Hüseyin Özcan sert tepki gösterdi. Ergün Uzun’a sosyal medyadan cevap veren DP'li Özcan, ''Bu açıklamayı yapmak artık zaruri hale gelmiştir. Basın açıklamasının muhatabı olan kişi 2014 yılında istisnai kadro ile yani KPSS sınavına girmeden memur olmuştur'' dedi. 

DP Odunpazarı İlçe Başkanı Özcan, Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur'un PKK ile ilgili afiş asarken yakalanıp ceza aldığını iddia etmişti. Bu iddialara karşı Tüm Belsen Eskişehir Şube Başkanı Ergün Uzun da isim vermeden savunulası bir açıklama yaptı. Özcan da sosyal medyadan cevap verdi. Özcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Bu açıklamayı yapmak artık zaruri hale gelmiştir. Basın açıklamasının muhatabı olan kişi 2014 Yılında İstisnai kadro ile Yani KPSS Sınavına girmeden Memur olmuştur. 2016 Yılında 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Devlet Memuru Olma Genel Şartlarına, GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI yapılması şartı eklendi. Bu KHK yürürlüğe girene kadar, İstisnai (Özel) Memur atamalarında güvenlik şoruşturması yapılma zorunluluğu yoktu. İşin Türkçesi ve özeti 2014 Yılında İstisnai kadro ile Memur olan bahse konu şahıs güvenlik soruşturması geçirmemiştir. Bu konuyu bir Sendika Başkanın bilmiyor olması düşündürücüdür, eğer bilerek kamuoyunu bu konuda yanlış yönlendiriyor sa.... Savunduğu şahısla aynı ideolojidedir.

Sayın Sendika Başkanı, açıklamasında iddiaların mesnetsiz bir iftira olduğunu beyan ederken, elinde hangi bilgi ve belgelerle bunun iftira olduğunu ispatlamıştır.Bu konuda iftira diyebilmek için yeterli kanıt belgeye sahip olması gerekmekteyken,üst aklın kendisine verdiği görevi harfiyen yerine getirmiştir. Belediye ve Adliyenin arası 5 dakikadır, Sayın Sendika Başkanı ve üyesinin biran Adliyeye gidip şikayetçi olması gerekir. Lütfen iftira olduğunu düşünüyorsanız Adliye herkese açık.

Sayın Sendika Başkanı üyelerinin haklarını sonuna kadar savunacaklarını söylemekte. Üyeniz olan Odunpazarı Belediyesinde çalışan iki Mühendis İhale evrakların imza atmadığı için Han'a sürüldüğünde, baskı gördüğünde aklınız ve vicdanınız neredeydi. Bana Terbiye dersi vermeye çalışan, malum Sendika Başkanını kamuoyunun vicdanına havale ediyorum.

Siz hiç Tüm Belsen Eskişehir Başkanı Ergün UZUN'un bir gün dahi terörü lanetlediğini, bir gün bir şehit ailesini ziyaret ettiğini, bir gördünüz mü, kişi sevdiği ile beraberdir...