CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Buradaki birlikteliğimiz sadece Eskişehir şeker emekçisine pancar çiftçisine değil, Türkiye’nin dört bir yanındaki pancar çiftçisi, şeker işçisi ve bununla birlikte nakliye esnafı ve tüm halkımız için dayanışma anlamı taşıyor. Tüm Türkiye’ye şeker vatandır vatan satılmaz dileğini ilettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi. 

'VATAN SATILMAZ': CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ise, “Yağmur berekettir, su pisliği alır götürür. Bu kalabalık şeker candır vatan satılmaz diyen bütün siyasetçiler, Eskişehir halkı hep birlikte aynı bu yağmur gibi onları silip götüreceğiz, var mısınız?” diye konuştu.

'GEREKENİ YAPACAĞIZ': İYİ Parti İl Başkanı Arslan Kabukçuoğlu da, “Pancar yalnız pancar değildir. Stratejik bir maddedir. Hükümet özelleştirmeye gidiyor bir bakın ne kaldı geriye. Bu da yabancı şirketlerin yemi olacaktır. Pancar bizim için vazgeçilmez bir şeydir. Fabrikaların kapatılmasına satılmasına İYİ Parti olarak razı değiliz. Bunun önlenmesi için gerekeni yapacağız. Haksızlıkların karşısındayız”

'İZİN VERMEYECEĞİZ': CHP İl Başkanı Sinan Özkar, “Cumhuriyetimizin meydan getirdiği ne kadar değerimiz varsa bu hükümet tarafından 15 yılda birer birer talan edildi. Talan edilen işletmelerden son olarak şeker fabrikalarına gelindi. Ama biz bu değerlerimizi korumaya kararlıyız. Şeker fabrikalarının satılmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü, şeker fabrikaları sadece işçi çalıştıran yerler değil. Tarımda, nakliyecinin çabacıyı ilgilendiren büyük bir sanayi ürünüdür şeker pancarı. Hükümet 15 yıldır yapay tatlandırıcıdaki oranları sürekli yükseltti ve onlara bir Pazar hazırladı. Yapay tatlandırıcının kanser yaptığı kanserojen etkisi olduğu obeziteye neden olduğu tansiyon hastalıklarına neden olduğu açık seçik sağlık bakanlığının kendi hazırlattığı raporlarda var. Biz ülkemizi çocuklarımızı geleceğimizi kanser yapan zehirli olan nişasta bazlı şekerden kurtaracağız. Bunlar bu işleri başaramadan yapılacak ilk seçimde gidecekler. Satışa çıkarttıkları her şey geri alınacak”

'SAFIMIZI BELİRLEDİK': Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, “Bu mücadelede safını belirleyen tüm hemşerilerimizi tebrik ediyorum. Şeker milli bir meseledir. Bu konuda mücadele çok anlamlı. Büyük davalar küçük düşünen insanların omuzlarında yükselmez. Bu mücadelemizi adım adım yapmak zorundayız. Bu ülkeyi yönetenlerin aslında ülkeyi ne gale getirdiğini görüyoruz. Merhum Erbakan hocamızın yaptığı fabrikaları satıyorlar. Böyle bir satışın gündeme gelmesini kabul etmiyoruz. Birlikte hareket ettiğimiz zaman bütün bunları engelleyebiliriz. 2019 Türkiye için tarihi bir süreç. Bu süreçte ülkenin topraklarını satanlara da bu fırsatı vermemek zorundayız. İnsanları bu yönde tavır vermeye çağırıyoruz. 

'DİRENÇ GÖSTERİYORUZ': DSP Gebel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, “Şeker fabrikalarının satılmaması için direnç gösteriyoruz. Eskişehir’den tüm Türkiye’ye sesimizi duyuralım. Bu direncin her zaman yanındayız.”

'DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ': Şeker-İş Şube Başkanı Hamit Dokuzlar, “Biz diyoruz ki, şeker fabrikası vatandır, vatan satılmaz. Bu uğurda bize destek veren tüm örgütlere, tüm siyasi parti temsilcilerine, tüm sivil toplum kuruluşlarına, halkımıza teşekkür ediyoruz”