Prof. Dr. Şenocak mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Tarihe geçecek pek çok olaya tanıklık ettiğimiz 2020 yılını geride bırakırken, bu kez zihinlerimiz yeni yıl temennilerinden çok geçtiğimiz yılın tecrübeleri ile dolu. Doğal afetler, iklim krizinin yansımaları, uluslararası arenada yaşanan gerilimler ve nihayetinde tüm hayatı durma noktasına getiren koronavirüs pandemisi… 21. yüzyıl insanı bugüne kadar hiç tanıklık etmediği yoğunluktaki krizlerle mücadele ederken asırlardır süregelen bazı yanlışları da muhakeme etme olanağı buldu. Doğa tahribatı, bilişim çağında içine girdiğimiz yalnızlaşma, bireyselleşme ve toplumsal yaşam, insan ve toplum sağlığı, üretim süreçleri, eğitimde yeni olanak ve olasılıklar gibi pek çok konu üzerine sorular sorup yanıtlar aradık. Belki de sormakta geciktiğimiz bu sorular ve yanıtları önümüzdeki yılların gerçekliğini belirleyecektir. 

Diğer bir yandan insan aklının en kıymetli üretimi olan bilimin insan ve toplum sağlığı açısından ne kadar hayati olduğunu bir kez daha idrak ettik. 2020 yılında bilim, umudun diğer adı oldu. “İnsanoğlu, umutsuzluktan umut yaratandır.” der Anadolu’nun büyük kalem erbabı Yaşar Kemal. Bu yıl yaşanan felaketlerle mücadelede gösterdiğimiz kararlılık, bulduğumuz çıkış yolları bu sözün haklılığını ve insanın umuttan beslendiğini bize gösterdi. Sosyalleşmenin ve en önemlisi de eğitimin bilinenin dışındaki yöntemlerle de yapılabileceğini deneyimledik. Bu anlamda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olarak bizlerin de 2020’yi bir mücadele yılı olarak geçirdiğine inanıyorum. Uzaktan eğitim olanakları ile her koşulda öğrencilerimizle buluştuğumuz, tüm engellere rağmen bilimsel faaliyetlerimize ve sağlık hizmetlerine olanca gayretimizle devam ettiğimiz bir yılı ardımızda bırakıyoruz. 

2021 yılının ise bu yıl kaybettiğimiz ve umut ettiğimiz her şeye yeniden kavuşacağımız bir yıl olacağına inanıyorum. Yeni yılın bizleri yeniden sağlıklı günlere, huzur ve barış ikliminin hakim olduğu bir dünyaya ve öğrencilerimizle dolu, hayat dolu bir kampüse kavuşturmasını canıgönülden diliyorum"