Selin Uz | Eskişehir Ekspres

Odunpazarı Belediye Meclisi’nde Denetim Komisyonu Üyeliği için seçim yapıldı. Komisyon üyeliğine CHP’den İbrahim Arslan ve Mahmut Çakmak, AK Parti’den Hatice Kozan seçildi. Arslan ve Çakmak 21 oy, Kozan ise 16 oy aldı. Mecliste 25 gündem maddesi görüşüldü. Maddeler ilgili komisyonlara havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Kazım Kurt yeni Belediye İmar Yönetmeliği’nde yapılan değişikliği hatırlattı. 

BU DURUMA NEŞTER VURUN: Yeni yönetmeliğe göre büyük caddelerde açılması gereken işyerlerinin belediyelerden ruhsat alması gerekiyor. Ruhsatın da mecliste görüşülmesi gerek. Fakat bu konuda bir belirsizlik var. Ruhsatlar Büyükşehir Belediye Meclisi’nde mi görüşülecek yoksa önce Odunpazarı Belediye Meclisi’nde görüşülüp Büyükşehir Meclisi’ne mi gönderilecek belirsiz. Bu konu hakkında Kazım Kurt AK Partili üyelere “Bu durumun açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Yoksa vatandaşın ruhsat alması 6 ayı bulabilir. 15’e yakın ruhsat talebi var. Büyükşehir Belediyesi’nde siz çoğunluktasınız. Bu işe bir neşter vurun” dedi.

Odunpazarı Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısının 5 Ocak 2018 Cuma günü saat: 17.30’da yapılmasına karar verildi.