Sağlık-Sen üyeleri TTB tarafından yapılan Afrin açıklamasına tepki göstermek için Eskişehir Tabip Odası önünde açıklama yapmak istediler ancak güvenlik güçleri izin vermeyince kısa süreli gerginlik yaşandı.

TERÖR SEVİCİ BAZI SÖZDE STK'LAR...: Eskişehir Tabip Odası önüne siyah çelenk koymak isteyen Sağlık-Sen üyeleri güvenlik güçleri tarafından engellendi. Konuyla ilgili konuşan Sağlık-Sen Şube Başkanı Hüseyin Köksal, Normalde basın açıklamamız TTB önünde olacaktı. Yaptıkları açıklamaya karşı tepkimizi göstermek istedik. Bugüne kadar terör saldırılarında hayatını kaybeden sivil vatandaşlarımızla ve şehitlerimizle ilgili ağzını bıçak açmayan, adında Türk olmasına rağmen adeta terör taraftarları birliği haline gelen, terör sevici bazı sözde sivil toplum örgütlerinin zırvaladığı gibi ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur, barış iklimine sahip çıkmak’ gibi mesajlarla, terörle mücadele ortamında teröristlere can suyu olmaya çalışanlara inat Türkiye cumhuriyeti Devleti’nin silahlı kuvvetlerinin bu onurlu mücadelesine devam diyoruz” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ DUYGULARINA TERCÜMANIZ: İl Sağlık Müdürlüğü önünde konuşan eski İl Sağlık Müdürü, Kamu Sağlık Hizmetleri Başkanı Ali Mumcu, “Bugün burada ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz’ diyen Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iltifatlarına mazhar olmuş on binlerce hekimin duygularına tercüman olmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugün burada, ‘Sizler umudun adısınız, hepinizden tek tek Allah razı olsun diyorum’ sözleri ile Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’dan çok değerli teşekkür cümlelerinin muhatabı olan yüz binlerce sağlık çalışanının duygularına tercüman olmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi.

ÜLKEMİZİ KORUMAYA HAZIRIZ: Mumcu, açıklamasını şöyle sürdürdü, “Ülkemizin Güney sınırında Emperyalist-Siyonist Amerika’nın PKK artığı PYD-YPG denen eli kanlı terör örgütünü himaye ederek hemen yanı başımızda sözde bir devletçilik kurdurma çabasında olduğuna hepimiz şahidiz. Buradan tüm dünyaya haykırıyoruz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kastedecek, milletimizi huzursuz edecek, geleceğimizi tehdit edecek hiçbir çapulcuya, anarşiste, teröriste, haine, kalleşe pabuç bırakacak değiliz, gerekirse canımızla, kanımızla ecdadımızın bu vatan topraklarını koruduğu gibi ülkemizi korumaya hazırız”

MEHMETÇİKLERİMİZİN YANINDAYIZ: Sağlık çalışanları olarak Afrin’de görev almaya hazır olduklarını ifade eden Mumcu, “Türkiye sevdalısı sağlık çalışanları olarak ‘Vatan Sevgisi İmandandır’ diyerek en gür sesimizle haykırıyoruz. Gerekiyorsa, hemen yarın buradaki tüm sağlık çalışanları olarak ve arkamızda temsil ettiğimiz yarım milyon sağlık çalışanı olarak gerek sınırda, gerek sınır ötesinde, gerekse Afrin’in tepesinde seve seve görev almaya, Mehmetçiklerimizin yanında olmaya hazırız” diye konuştu.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Hüseyin Köksal ise, TTB tarafından yapılan Afrin açıklamasını kınadıklarını ifade ederek, “Bu kurum Türk kelimesini hak etmiyor” dedi ve  ‘TTB’yi Kınıyoruz’ yazılı çelenkten Türk ifadesini yırttı. 

Sağlık çalışanları açıklamanın ardından Afrin’de olası kan ihtiyacına karşı kan bağışında bulundular. ESKİŞEHİR EKSPRES