Hilal Köver | Eskişehir Ekspres

İYİ Parti İl Başkanı Arslan Kabukçuoğlu, Türk-İş İl Temsilcisi Necat Kılıç’a Mihalıççık’taki Koyunağılı Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Termik Santrali’ndeki işçilerin maaş alamamaları ile ilgili sorular yöneltti.  Kılıç, “Bu hadise gazetede yazıldığı gün Maden-İş başkanını aradım. İşçilerin 2,5 aylık maaş alacakları olduğunu ve devlet yetkilileriyle görüştüklerini söyledi. Yani o sıkıntı bir iki senedir devam ediyor.” dedi. 

SENDİKALARIN DA HATALARI VAR: Kabukçuoğlu, sendikalar hakkındaki düşüncelerini “Sendikacılık Osmanlı dönemine dayanıyor sanırım. Şahsen ben sendikacılığı bilmem. Ama mücadelenizi biliyorum. Yalnız yaşadığımız şu var ki, 12 Eylül dönemindeki Türk-İş’in mücadelesini şuanda devam ettiğini söylemek zor. Sendikaların da tabi o dönem çok hataları oldu. Karabük Demir-Çelik’in batmasına herkes seyirci oldu. Fabrikalar ayakta kalsın diye uğraşılabilirdi.” şeklinde ifade etti. 

Türk-İş İl Temsilcisi Necat Kılıç ise devletin sendikaların yanında olması konusunun altını çizdi.

SENDİKALAR RAKİP OLARAK GÖRÜLMEMELİ: Kılıç, “Devleti yönetenler sendikaları istemeli. Sendikaları bir rakip olarak görmemeli. Sendikaların olduğu hiçbir işletmede kayıt dışı olmaz. Bir günde 6 kişinin üzerinde işçi iş kazalarında ölüyor.” diye konuştu. 

TÜRKİYE’DEKİ SİYASET KANDIRMADIR: Kabukçuoğlu, “Askerler bu dönemde çektikleri kadar hiçbir dönemde çekmediler. Türkiye’de olan siyaset, anlatma değil kandırmadır. Kim kandırırsa o başarır. Tabi burada diğer siyasi partilere de iş düşüyor.” dedi.  Kılıç, “Biz değişik olmak durumundayız. Kandırmak değil ikna etmektir önemli olan. Seçim kazanmak kandırmaya bağlı değildir. Seçimi kaybedebilirsiniz ama insanların güvenini kazanırsınız.” diye konuştu. Bu yolda İYİ Parti’ye başarılar dilediğini de ekledi.