Büyükerşen, “O günlerden bu yana durmadan her iki belediye tarafından boyuna imar planı değişikliği geliyor. Zaman kaybetmeden biran önce bu işi yapmak için Büyükşehir Belediye Başkanlığına yetki veriniz bu işi üniversitelere dağıtalım, öneriler getirsinler ve bu sorun bitmiş olsun. Ve artık Eskişehir planlı bir düzene A’Dan Z’ye kavuşmuş olsun. Gelecek olan teklifleri o plana göre inceleyelim. Bunu yapmazsak Çarşamba Pazarına döner şehrin planı. O zamana kadar da belediyelerimiz kendilerine gelen planları kabul etmesinler. Şehrin yarınları için bu ortak akılı kullanalım” diye konuştu.

EKONOMİYE BALTA VURMUŞ OLURSUNUZ: AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Önder ise Büyükerşen’in teklifinin inşaat sektörünü etkileyeceğini ve ekonomiye balta vuracağını ifade ederek, “Ülke ekonomisinin lokomotif sektörü durdurduğunuzda hemen hemen kırk gurupta etkilenecektir. 1/5000’lik plan tadilatlarıyla durdurma isteminiz kentimiz ekonomisine vurulacak balta olur. İnşaat sektörü uzunca bir süre iş yapamayacak duruma gelir. Eğer böyle bir kararla hareket edersek çok hoş karşılanmayacaktır” diye tepki gösterdi. 

Önder’e cevap veren Büyükerşen ise, “Bu olaylar baktığınız pencere ve istikamete göre sonuca varır. Biz evvele şuna karar vereceğiz. Bu şehir gelecekte çocuklarımızın da torunlarımızın da yaşayacağı kentin çarpık olmasına mı razı olacağız. İnşaat sektöründe yavaşlama olur diye doğru düzgün plan yapmayacaksak o sizin bileceğiniz bir şey” diye cevap verdi. 

GAYRİMENKULÜN SATILMASI DOĞALDIR: Gündem maddelerinde yer alan mülkiyeti belediyeye ait olan 49 yerin satışı konusu Ak Partili meclis üyeleri tarafından reddedilmesi ise tartışmalara neden olurken, Başkan Büyükerşen, devredilen 855 arazinin 568 tanesinin mezarlık 14 tanesinin de türbe olduğunu belirterek, “Devredilen taşınmazların yüzde yetmişi mezarlık satılamaz hiçbir şey yapılamaz. Bunun dışında değirmen var bahçe var. Büyükşehir’e dağda tepede kıraç yerler düşmüş birkaç tane. Bunlar da hiçbir şeye yaramıyor.  Üç beş kuruş elde edelim diye satışını istemişiz. Bunun reddini ben anlayamıyorum” dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt ise, “Bütün belediyelere geçen gayrimenkuller komisyondan geçti. Hiç kimse babasından getirmedi. Yasa gereği belediyelerimize geçti. Siz nasıl satıyor iseniz dağ başında hiçbir işe yaramayan ekilmeyen kiralanamayan satılmak suretiyle belediyeye gelir elde edilmesi gayet normaldir. Birçok ilçede çok satıldı. Odunpazarı’nda satıyoruz da büyükşehirde neden satamıyoruz. Bu sadece Büyükşehir’e gelir getirecek bir açılımın engellenmesi adına yapılan klasik bir alışkanlıktır. Demagoji yapılacaksa biz iyisini yaparız. 49 gayrimenkulün hangisini gezdiniz de biliyorsunuz. ” diye konuştu. Başkan Büyükerşen oy çokluğuyla reddedilen ilgili maddeyi veto etti.