Şehir trafiği konusunda çalışmaların çok yavaş ilerlediğini belirten Er, “Çevre yolundaki hız sınırı 82 kilometre ve 8 kilometre tolerans ile 90 kilometre hız sınırı kararı UKOME’den çıktı ve resmileşti. Geç alınmış bir karar bu zamana kadar yapılması gereken bir karardı. Bizim şehrimizde bunu anlayamıyorum. Çok basit olan şeyler çok uzatılıyor nedense. Çevre yolundaki hız sınırına bazı karşı çıkan bürokratlarımız oldu. Nedendir sebebi nedir bilemiyoruz. Hız sınırı 120-140 olsun denmedi ki. Hız sınırının 82 kilometreye çıkmasının bir zarar vereceğini düşünmüyorum ben şoförler ve otomobilciler başkanı olarak. Geç kalınmış bir karar ama geç de olsa uygulamaya başladı” dedi.

'KÜÇÜK ÖNLEMLER İŞE YARAR'Şehir trafiği ile alınabilecek küçük önlemlerin dahi işe yarayacağının altını çizen Er, “Bizim şehrimizde bugüne kadar trafik konusunda 'Eskişehir’in trafiği neden bir türlü çözüme kavuşmuyor' deniliyor ama bunu ileri gelenlerimiz çok basit görünen çevre yolu hız sınırı gibi konularda 'ondan bir şey olmaz' diyerek ‘Eskişehir’in trafiğine çözüm bulunmaz’ gibi düşünceleri var. Neden bulunmaz niçin bulunmaz bu böyle mi bırakılması gerekiyor? Elbette ki küçük de olsa önlemler işe yarar. Mesela Bağlar Geçidi’nin orada bir yan yol açıldı küçük bir yer de olsa tabi ki bunun bir faydası oldu. Buna benzer çok yer var. Trafiği rahatlatmak için bu tür çalışma yapılabilecek çok yer var. Ama üzerine düşülmüyor mu, ilgilenilmiyor mu, neden çareler aranmıyor ben bunu düşünemiyorum” diye konuştu.

'ÇÖZÜLEMEYECEK BİR SORUN DEĞİL'Er, “Ben UKOME’de görev alıyorum, UKOME’de 18 kişi görev alıyoruz, şehrin bürokratları resmi kurum ve kuruluşları olarak. Ama bir günden bir güne UKOME’de gündeme gelmedi şehrimizin trafiği ile ilgili sorunlar. Nerede ne yapılabilir, nasıl alternatifler oluşturulabilir gibi gündeme gelmedi. Birkaç defa çevre yolundaki hız sınırının artması gündeme gelmesine rağmen reddedildi. En sonunda birileri bastırınca yapıldı. Buna benzer şehrimizdeki trafik sorunu da elbette ki çözülür. Çözülemeyecek bir sorun yok. Çözülmeyecek diye de böyle bırakılmaması gerekir. Gün be gün içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Neden üzerine düşülmüyor aranırsa bulunur, istenirse yapılır. Ve geç kalınmadan şehir için bir şeyler yapılması gerekir”