Eskişehir Ekspres

Şeker-İş Sendikası temsilcileri Sinan Özkar’la son çıkan KHK ile getirilen düzenlemelere ilişkin fikir alışverişinde bulundular. Düzenlemeden dolayı çok mağdur olduklarını belirten işçiler bu düzenlemenin işçinin derdine derman olmak yerine, kıdem haklarını yok sayıldığını ve şimdiden birçok işçiye haklarından feragat etmelerini içeren evraklar imzalatıldığını iddia ettiler.  

Özkar düzenlemenin tam bir aldatmaca olduğunu ve tamamen işçilerin haklarını ellerinden almak amacıyla yapıldığını belirterek; “Kadro veriyoruz diyor ama bütün halklarınızdan vazgeçtikten, işvereni ve kurumu ibra ettikten sonra veriyor kadroyu. Ücret aynı, onun dışında getirilen bir sosyal hak yok bununla beraber işçi statüsünden de çıkıyorsun ve bu şekilde sendika hakkın, toplu iş sözleşmesi hakkın da elinden alınıyor. Yani ben çıktığı günden beri detaylı bir şekilde inceliyorum bakıyorum faydalı bir tarafı var mı diye, inanın bunu nasıl çıkartıp işçilerin önüne koydular aklım almıyor benim.” dedi

Gerekirse sokaklara çıkıp ve bu hak gaspına işçilerle beraber karşı duracağını belirten Özkar “Kadroya aldığı kişi bütün haklarından feragat edecek, köle gibi çalışacak bununla birlikte hizmet alımını yasakladığı için bir kısmınızı da işsiz bırakacak. Bir de bunu insanlara iyi bir şeymiş gibi yutturmaya çalışıyorlar. Bu nasıl bir vicdansızlıktır ben insan olarak gerçekten anlayamıyorum.” sözleri ile böyle bir hukuksal düzenlemenin işçilere hiçbir faydası olmadığını vurguladı.