İmza kampanyasına CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, Türk-İş İl Temsilcisi Necat Kılıç da destek verdi. 

20 Şubat 2018 tarihinde Türkiye Şeker Fabrikalarına ait 14 tane orta ve küçük işletmeli şeker fabrikalarının özelleştirilmesi için ihale sürecinin başlatıldığını belirten Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Hamit Dokuzlar, “Pancar Tarımı hayvancılık, ilaç, et, süt, nakliye, alkol, yem, maya ve kozmetik sektörleriyle iç içe geçmiş durumdadır. Bunlara ek olarak şeker pancarı tarımı ekim yapılan alana eş değer bir orman alanına kıyasla üç kat daha fazla oksijen ürettiğinden tüm canlılar için hayati önem arz eden bir kaynak olmakta, ekim nöbeti uygulaması nedeni ile kendinden sonra ekilecek ürünlerde yüzde 20 verim artışı sağlamaktadır. Zira pancar ve şeker üretimi, katma değer yaratma oranı yüksek, yaklaşık 10 milyon kişiye istihdam sağlayan bir alan olmasının yanında diğer tarım ürünleri ve hayvancılığın gelişmesinde de önemli bir role sahiptir” dedi.

Özelleştirmelerden ders çıkarmalıyızŞeker pancarı ile ilgili ciddi oyunlar oynandığını belirten Dokuzlar, “Doğu bölgesindeki fabrikalarımız kar amaçlı değil sosyal amaçlı kurulmuştur. Fabrika bulunan illerimizde terörün az olduğunu görebiliyoruz. Buraları kapatır veya satarsanız yerine ne koyacaksınız. Bu fabrikalara yazık etmeyelim. Et Balık’tan Tekel’e Sümerbank’tan Seka’ya özelleştirmelerden ders çıkarmalıyız. Şu anda şeker pancarıyla ilgili çok ciddi oyunlar oynanıyor. Buradaki diğer esas amacımız daha çok halk sağlığını ön plana çıkarmaktır. Kapanan şeker fabrikalarından ortaya çıkacak şeker açığı NBŞ yani(Nişasta Bazlı Şeker) diye tabir ettiğimiz şurup ile kapatılmaya mı çalışılacak. Şeker işçisinin direnişi kendi hakkını ve hukukunu savunma mücadelesi değil vatan savunmasıdır. Gelecek nesillere sağlıklı şeker üretiminin devamını sağlamaktır. Şeker pancarı bu ülkenin tarihidir, kültürüdür, hafızasıdır, geleceğidir. Şeker pancarı stratejik tarım ürünüdür ve milli bir davadır” diye konuştu.