Eyüp Kelebek, DHA | Eskişehir

Düzenlenen tanıtım toplantısına Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir eski Milletvekilli Murat Kahyaoğlu, Odunpazarı Belediyesi eski Başkanı Burhan Sakallı, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç yaptığı konuşmada, Rüştü Bozkurt'a Selami Vardar ile ilgili bir kitap ortaya çıkardığı için teşekkür ederek, "Bu kentin gerçekten abisi olan Selami Vardar ile ilgili böyle bir eser kazandırdığı için Rüştü Bozkurt'a sonsuz teşekkür ediyorum. Bu kitapta 100'e yakın kişi, Vardar ile ilgili hatıralarını aktardı. Hepsi birbirinden değerli hatıralar. Selami Abi hakikaten hem yaşantısı hem mesleki kariyeri hem de insani davranışları ile bu kentte iz bırakmıştır.  Hepimizin gönlünde ayrı yeri vardır"diye konuştu.

Selami Vardar ile yaşadığı hatıralarını da paylaşan Başkan Ataç, "Benim kesinlikle siyasete girmemi istemezdi, 'Siyaset senin işin değil oğlum' derdi. Ben de hep boynumu bükerdim ama 1971'de Cumhuriyet Halk Partisi ile yolum kesişti. Rahmetli sağ olsun, şimdi görseydi tahmin ediyorum sırtımı okşardı ve 'aferin' derdi. Işıklar içinde yatsın, ışığı hepimizin yolunu aydınlatsın. Yaptığı hizmetleri unutmadık, unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Utku Çakırözer ise, "Hizmete verilen emeğe karşı vefanın göstergesi olan bu toplantıdan olmaktan çok mutluyum. Ben başkanımız ile hiç tanışamadım ama bugüne kadar arkasından bir tane kötü konuşan insan görmedim. Eskişehir'in hangi meselesini tutarsanız tutun Selami Amca'ya dayanır. Çünkü altyapıyı başlatan odur. Atık su tesisini yapan o, içme suyunu taşıyan o, otoparka meselesiyle ilgili ilk adımı atan o" dedi.

Toplantıda daha sonra konuşmacılar, eğitimci İlyas Küçükcan'ın moderatörlüğünde Selami Vardar hakkında anılarını ve görüşlerini paylaştı.

Son olarak söz alan Rüştü Bozkurt ise konuşmasında, "Burada vefası diri kalmış olanlar birlikteyiz. Hepimizin yaşamına bir biçimde dokunan Selami Vardar'ı anıyoruz. Önce özel bir huşu paylaşayım. Bugün sizlerle buluşacak olan Selami Vardar: Koca Şehri Ağabeyi adı verilen kitap, ortak bir çalışmanın ürünüdür. Kitapta derlenen anıların koordinasyonunu üstlendiğim için arkadaşlarım geleneksel imza işlemini benim yapmamı önerdi.  Konuyu aramızda enine boyuna tartıştık. Ortak aklımız imzasız dağıtımın yapılması konusunda uzlaştı. Bu bir imza günü değil, hepimizin yaşamına bir biçimde dokunmuş bir yerel yöneticiyi, dost bir insanı anma ve insani bir değer sahiplenme olan vefa günüdür. Bir proje olarak Selami Vardar kitabını hazırlama fikrini paylaştığımız insanların çok büyük bir bölümünün heyecanı ve yürekten destekleri her türlü takdirin ötesindedir. Anılarını paylaşarak kitaba hayat verenlere içtenlikle teşekkürlerimizi iletiyoruz. Uzak Selami Vardar kitabı projesini kendisine açar açmaz, 'Baskısını biz yapalım, bize bu yakışır' diyerek destek veren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.