Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Eskişehir mitingine bazı gazeteciler ve vatandaşların alınmaması gergin anların yaşanmasına neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Koruma ordusuyla geziyor’ diye eleştiren ve bunu her seferinde seçim malzemesi yapan CHP’nin görevlileri ‘basın kartı’ krizi çıkardı.

Vatandaşla da itiş kakış... Sıhhiye Meydanı’ndaki miting alanına girmek isteyen vatandaşlar ve basın mensupları ile CHP İl Teşkilatı tarafından görevlendirilen kişiler arasında tartışma yaşandı. CHP İl Teşkilatı tarafından kendilerine bu şekilde talimat verildiğini belirten görevliler vatandaşlarla itiş kakış yaşadı.

Tanımamazlıktan gelenlerCHP ilçe başkanları ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Oğuzhan Özen, kendi toplantılarından da tanıdığı gazetecilere yaşatılan olaya karşı sessiz kalmaları dikkat çekti. Bir belediye çalışanının CHP tarafından görevlendirilen yetkiliye, “Ben belediye görevlisiyim, neye göre protokol, beni nasıl almazsın” demesi ile ortam daha da gerginleşti. 

Emniyet Müdürü devreye girdiOlayların yaşandığı esnada alana gelen Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, sahada görev yapan gazetecilerin içeri alınması talimatını verdi. Emniyet Müdürü’nün talimatı ile gazeteciler miting alanına alındı.

'O zaman herkesi içeri alalım be kardeşim'Daha sonra bir görevli, emniyet müdürünün talimatına rağmen gazetecilere tepki göstermeye devam etti. Emniyet Müdürü olay yerinden uzaklaştıktan sonra görevlinin “CHP il teşkilatı bize bu şekilde talimat verdi, o zaman herkesi içeri alalım” demesi dikkat çekti.