Selin Uz | Eskişehir Ekspres

"İnşaat Mühendisleri Odası sadece Eskişehir'de değil, dünyanın neresinde olursa olsun termik santrale karşıdır" diyerek sözlerine başlayan Erkul, enerji üretiminde kullanılan kömürün, sera gazı salınımını yükselterek iklim değişikliğine neden olduğunu ve dünyanın doğal dengesini olumsuz etkilediğinin bilimsel bir gerçek olduğunu söyledi.

Erkul "Fosil yakıtların kullanıldığı enerji santrallerinin mevcut en ileri teknolojilerde yapılması bile atmosfere yayılan kükürt dioksit, azot oksit ve partikül maddelerin rüzgarla birlikte yüzlerce kilometre kat ederek, değil şehirler, ülkelerarası sınırları aşmasına engel olunamamaktadır. Eskişehir, 20 yıldır temiz bir havaya kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, yıllar öncesine dönüp nefes alınamaz bir kent olmak; akciğer, kalp ve damar hastalıklarının çoğaldığı bir toplum olmak istemiyoruz" diye konuştu.

Enerji üretiminde yenilenebilir kaynakların öncelikli olması gerektiğini ifade eden Erkul, ayrıca enerji kaynağının üretilmesi ve enerji tesisi kurulması konusunda soz sözün bölgede yaşayan halk tarafından söylenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Erkul "Tüm yetkililere sesleniyoruz. Termik santralden vazgeçmeliler. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmalılar. Onlardan, gerek yöre halkının, gerekse tüm Eskişehirlilerin sağlıklarına, topraklarına ve geleceklerine sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi.