Eskişehir Ekspres

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Her hafta farklı bir mahalleye giderek vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Kurt, Bardakçı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ardından Emek Mahallesi’nde bulunan Emirdağlılar Derneği’nde vatandaşlarla buluştu.

Yenidoğan Mahalle Muhtarı Sabit Körpe, Erenköy Mahalle Muhtarı Abdil Bulut, 71 Evler Mahalle Muhtarı Emir Dişbudak ve Emek Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Uçar’ın da yer aldığı toplantıya Emek, Erenköy ve 71 Evler Mahallerinde yaşayan vatandaşlar katıldı. Vatandaş buluşmasında, vatandaşları belediye faaliyetleri konusunda bilgilendiren ve sorunlarını dinleyen Başkan Kurt, önemli açıklamalarda bulundu.    

“ODUNPAZARI BELEDİYESİ’NDE ÇALIŞAN BÜTÜN TAŞERON İŞÇİLER SENDİKALIDIR”: Son zamanlarda çokça tartışılan taşeron işçilere kadro meselesine de değinen Başkan Kurt,  Odunpazarı Belediyesi’nin yönetimine gelir gelmez Odunpazarı Belediyesi’ndeki taşeron işçi sorununu çözdüklerini söyledi. Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan herkesin sendikalı olduğunun altını çizen Başkan Kurt, “Şuanda hükümetin taşeron meselesini çözmek için yaptığı işi, biz Odunpazarı Belediyesi’nin yönetimine gelir gelmez gerçekleştirdik. Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan bütün taşeron işçiler sendikalıdır. Hiçbiri işten çıkarılmamıştır, iş güvenceleri vardır ve bu güvence devam etti” dedi.  Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için KHK ile çıkarılan yasanın çelişkiler barındırdığını söyleyen Başkan Kurt,  “Umarım zaman içinde de düzelir” diye konuştu.  

“YAPILMAYANLARI YAPTIK, YENİ PERSPEKTİF AÇTIK”: Odunpazarı Belediyesi’nin yönetiminde 4’üncü yıllarını tamamlamak üzere olduklarına dikkat çeken Başkan Kurt, bu 4 yıl içersinde pek çok projeyi hata geçirdiklerini vurguladı. “Yapılmayanları yaptık, yeni perspektif açtık. İnsanlarımıza sosyal belediyeciliğin ne olduğunu anlatmaya çalıştık. Kilometrelerce yollar yaptık, bunlar görülüyor. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; geçmiş dönemlerde yapılan yoldan, parktan daha fazlasını yaptık. Tüm bunları da iktidarın bize yaptığı ekonomik baskıya rağmen yaptık. Odunpazarı Belediyesi, geçmiş dönemlerde iktidar partisinin belediyesi idi, ama iktidarın nimetlerinden yararlanamadı. Hâlbuki iktidar partisinin belediyesi neden seçilir, iktidar ona kaynak aktarsın diye seçilir. Ama aktaramadı, alamadılar, yapamadılar. Şuanda biz daha çok kaynak yaratıyoruz. Bunu iddia ile söylüyorum. Daha çok para bulabiliyoruz ve bulduğumuz parayı da daha doğru yerlere yatırıyoruz. 4 yılda işçi ve memur ücretleri bir gün dahi aksamadı. Günü gününe yattı, hiçbir şekilde mağdur etmedik” diye konuştu.  

“EMEK MAHALLESİNE ÖNEM VERİYORUZ”Kendilerinin Odunpazarı Belediyesi’nin yönetimine seçilmeden önceki dönemlerde mahallelerdeki belediye hizmetlerinin azlığına dikkat çeken Kazım Kurt, Emek Mahallesi’nde sadece muhtarlığın olduğu yerde belediye hizmet birimi olduğunu hatırlattı. Emek Mahallesi’nin kendileri için önemli olduğunu dile getiren Başkan Kurt,  konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Burası Eskişehir’in en büyük mahallesi, bu mahallede şuanda 40 bin kişi yaşıyor ve bu nüfus sürekli büyüyor. Odunpazarı Belediyesi yönetimine gelince hemen Emek Mahallesi’ne bir halk merkezi, gençlik merkezi ve kütüphane açtık. Bazı hizmet birimlerimizi buraya getirdik. Mahallenin gençlerini, kadınlarını, çocuklarını burada eğitir hale geldik. Burada açtığımız kurslarla ciddi sayıda çocuğumuz anadolu liselerini, üniversiteyi kazandı. Bunlar şimdiye kadar olmayan hizmetlerdi. Daha önce burada bir okuma salonu vardı. O okuma salonu halkın değildi. O okuma salonu başkalarınındı ama bütün giderlerini belediye karşılıyordu ve belediyenin tek bir işareti yoktu. Belediye memur verdi, masraflarını karşıladı, maaşlarını verdi, FETO’cular adam kazandı. Sonuçta FETO’nun getirdiği noktayı 15 Temmuz’da hep birlikte yaşadık. Biz bunu ortadan kaldırdık. ‘Bu, böyle olmaz. Biz asla böyle bir şeye izin vermeyiz’ dedik ve bu okuma salonunu normalleştirip, halkımızın hizmetine sunduk. Şimdi orada binlerce çocuk kitap okuyor, binlerce kadın eğitim görüyor. Kadınların gördükleri eğitimlerde ürettiklerini pazarlayabiliyoruz. Kısacası kadınlarımıza gelir elde etme imkanı da sağlıyoruz. Emek Mahallesi’ne getirdiğimiz tesislerimizde psikologlarımız, sosyologlarımız, araştırmacılarımız var. Ev ev gezip, buraların sorunlarını tespit ederek çare arama noktasında bizlere yardımcı olmaya çalışıyorlar.” 

“PAZAR YERİNE ANNELER RAHAT ALIŞVERİŞ YAPSIN DİYE KREŞ AÇTIK”Emek Mahallesi’nde yaşanan pazar yeri sorununa da değinen Başkan Kurt,  pazar yerinin ciddi anlamda bir sorun olduğunu vurguladı. Pazar yerinin kurulduğu günden beri bir düzene sokulamadığını da belirten Kazı Kurt, “Ruhsatsızdı, biz ruhsatını yeni çıkardık. Resmi işlemleri düzenler hale getirdik. Üstünde yer alan düğün salonu ile ilgili de bir takım düzenlemeler yaptık. Pazar yerine bir kreş koyduk. Çocuğuyla pazara gelen anneler, çocuğunu 1-2 saat o kreşe bırakıyor. Biz çocuğuna bakıyoruz, anne alışverişini yapıyor. Yine burada en büyük sorunlardan biri pazar. Çünkü 40 bin nüfusluk bir mahalle, 71 Evler Mahallesi’ne de hitap ediyor. 2 Mahalleye bir tek pazar. İnsanların buraya gelip gitmesi zor oluyor. Bu nedenle de pazar otobüsleri koyduk. Vatandaşların pazara getirilip, götürülmesi ile işi biraz kolaylaştırmaya çalıştık” diye konuştu. Konuşmasında sokaklarda yapılan çalışmalara değinen Başkan Kurt, “Bu bölge de ciddi anlamda girilmemiş sokaklara girdik. Sokakların düzenlemesini, asfaltını yaptık. Yeter mi, bitiremediğimiz sürece bitmez. Hepsini bitirmemiz lazım ki, ancak o zaman tamam diyelim. Umarım, önümüzdeki sene daha çoğunu yapacağız ve işi biraz daha modernleştireceğiz” dedi. 

“BU BÖLGENİN GENÇLERİ İÇİN CİDDİ BİR SPOR TESİSİ YAPMAK İSTİYORUZ”Kazım Kurt, konuşmasında sadece Odunpazarı Belediyesi’nin yönetimine geldikleri 4 yılda yaptıklarını anlatmadı. Emek Mahallesi, 71 Evler ve Erenköy Mahallelerinde Odunpazarı Belediyesi’nin hayata geçirmek istediği projeleri de anlayan Başkan Kurt, bu bölgeye spor alanı yapmak istediklerini söyledi. Başkan Kurt, “Baştürk Parkının önündeki alan, büyük bir hazine arazisi, eğer orayı alabilirsek, oraya bu bölgenin gençleri için ciddi bir spor tesisi yapmak istiyoruz. Ancak o araziyi almak da uzun zaman alıyor ve sıkıtı da yaşıyoruz” diye konuştu. Bölgeye küçük, butik pazarlar açmak istediklerini de vurgulayan Başkan Kurt, “İnsanların hepsinin bu pazar yerine gelmesi beni rahatsız ediyor. İnsanlarımızı da zora sokuyor. Pazarcılar ile uzlaşırsak, bu bölgede 1-2 yere butik pazar yerleri açacağız.  Hatta 71 Evler’de yerini bile belirledik, başka türlü ucuz ve sağlıklı gıdayı almakta zorlanırız” dedi.   

“YAŞLILARIMIZ İÇİN KOCA ÇINAR YAŞAM MERKEZİNİ AÇTIK”Emek Mahallesi’nde yer alan Zümrüt Park içine Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılan Koca Çınar Yaşam Merkezi’nde değinen Kazım Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu bölgede canı sıkılan yaşlılarımız gelsin, hem hobi bahçesi gibi orayı değerlendirsin hem orada eğlensin, vakit geçirsin, yeni şeyler öğrenmek istiyorsa öğrensin diye Koca Çınar Yaşam Merkezi’ni kurduk. Oraya sürekli gelip giden 90’nın üzerinde yaşlımız var. 60 yaşından sonra resim yapmaya başlayanlar, müzik yapmaya başlayanlar bile oldu. Tavsiye ederim, canı sıkılan yaşlılarımız gitsin. Burada sigara dumanı altında oturmaktan daha iyi. O tesiste rahatlama şansınız olur. Yazın çok daha güzel oluyor, bahçesi de büyük.”