TCDD'nin TÜLOMSAŞ açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında ‘TÜLOMSAŞ'ın 123 hektarlık arazisi için imar değişikliği ihalesi açılması’ içeriği ile yayınlanan gerçek dışı bilgiler ve bu konuda CHP Eskişehir Milletvekili Sayın Utku Çakırözer’in gerçek dışı bilgilerle basına yansıyan açıklamalarıyla ilgili düzeltmenin yapılması tarafımızdan gerekli görülmüştür.

28.01.2014 tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasında bir protokol yapılmıştır.  Protokol kapsamında Eskişehir Gar Havzasının da bulunduğu alanın 1/1000 ölçekli uygulama imar planının Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yapılmasına karar verilmiş olmasına rağmen Eskişehir Büyükşehir Belediyesince yapılmamıştır.

Gar sahasının ve demiryolu kapalı kesitinin aydınlatma, elektrik güç ihtiyacı ve havalandırma gibi güvenlik sistemleri için elzem olan teknik binaların yapımına başlanılmış ancak ilçe belediyelerince yetkilendirilen ruhsat işleri nedeniyle Tepebaşı Belediye Başkanlığı inşaatlarımızı mühürlemiştir. Gerekçe olarak da 1/1000 ölçekli imar planlarının bulunmaması gösterilmiştir.

Tepebaşı Belediyesi 1/1000 ölçekli imar uygulama planının yaptırılmasını tarafımızdan talep etmiştir. Söz konusu ihale ile Eskişehir Gar sahasında bulunan 1.234.373 metrekare yüzölçümlü 980 ada 17 parsel numaralı sahanın 1/1000 ölçekli İmar Uygulama Planının yaptırılarak yaşanılan aksaklıkların giderilmesi hedeflenmektedir.

Yapılan haberlerde ve Sayın Çakırözer’in asılsız iddialarında bahsi geçen TÜLOMSAŞ arazisinin de bulunduğu gar sahasında nitelik değişikliği yapılmayarak, mevcuttaki gibi ‘kamu hizmeti’ alanı olarak kalacaktır. Ülkemizde uzun bir aradan sonra büyük yatırımların yapıldığı demiryolu sektöründe yıllardır hizmet veren TÜLOMSAŞ bugünden  sonra da demiryolu sektörü için  daha büyük hizmetler verecektir.

Tarafımızdan hiçbir bilgi talep edilmeden yapılan, kamuoyunu yalan, yanlış ve önyargılı şekilde yönlendirme amacı taşıdığı açıkça görülen haberler ve iddiaların içeriği, doğru ve yansız bilgilendirme sorumluluğu bulunan tarafsız gazetecilik anlayışı ile asla bağdaşmamaktadır. Ayrıca Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Tepebaşı Belediyesi’ne haber verilmeden imar değişikliği yapıldığına dair Sayın Çakırözer’in ifadeleri gerçek dışı ve saptırmadır. 

İmar planı değişikliği talep eden ve yapmayan Büyükşehir Belediyesi ile inşaatlarımızı mühürleyen Tepebaşı Belediye Başkanlığı’nın aynı partiye mensup olduğunu hatırlatır, bilgi kirliliğini ortaya çıkaran bu olayın ilgili belediyeler ile ilgili partinin milletvekilinin birbirinden, yaşanan olaylardan bihaber olduğunun, aralarında yaşanan kopukluğun kanıtı olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız.

Bu haberler ile ilgili tekzip süreci başlatılmış olup, Teşekkülümüzün itibarsızlaştırılmasına yönelik iddiaları ortaya atanlara karşı da hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuz kamuoyuna saygıyla duyurulur"