Sporun gelişmesine katkı ve destekte bulunan yetkili isimler İstanbul'da bir araya geldi. Buluşmada; İstanbul'daki spor etkinliklerinin artırılması, daha fazla çocuk ve gencin spora kazandırılması adına yapılması gereken projeler tartışılırken, İstanbul'daki görevleri sona eren ve tayinleri çıkan vali yardımcılarına da veda edildi. Hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür edilip yeni görevlerinde başarılar dilendi.

İstanbul'da spor hizmetleriyle ilgili çalışmalarda bulunduğunu dile getiren Vali Yardımcısı Ahmet Önal, "Biz mesleğimiz gereği ülkemizin çok güzel yerlerinde dolaşıyoruz ve görev sürelerimiz boyunca hizmet etmeye çalışıyoruz. İstanbul tabii ülkemizin en büyük zenginlik kaynaklarından bir şehri. Bu şehirde 5 yıl hizmet ettik, değişik konulara baktık, en son İstanbul'un spor hizmetleriyle ilgili çalıştım. İstanbul gibi güzel bir şehre, büyük bir şehre, dünya şehrine hizmet etmek cidden büyük bir mutluluk. Şimdi de ülkemizin bir başka güzelliği olan Eskişehir'e gidiyorum. Orada da bu hizmetlerimi sürdürmek istiyorum. Tabii spor hizmetleri yanında kendim de spor yapan bir insanım, dolayısıyla. Bu bizim hizmet inancımızı ve isteğimizi artıyor. Ben burada çalışmalarımız süresince bize destek veren, katkı sağlayan tüm çalışanlarımıza ve dostlarımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Zorluklarla büyüdüğünü, bunun için elinden geldiğinde herkese yardımcı olduğunu dile getiren Önal, "Bu doğal, olması gereken bir şey. Sporcu kimliğimle ne kadar ilgisi var bilmiyorum ama bu ülkemize duyduğumuz sevgiden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. 8 kardeşli fakir bir aileden geliyoruz. Anadolu'yu, insanını tanıyoruz. Yokluk içerisindeki vatandaşlarımızın halini anladığımızı düşünüyoruz. Öyle olunca kapınıza gelen bir insana duyarsız davranmanız mümkün değil. Herhangi bir Türk insanının bu duyarlılığı göstermemesi mümkün değil zaten. Belki benim duyarlılığım böyle bir geçmişten gelmem, 10 yıl devlet yatılısında okumam, zorluklarla büyümem gibi faktörler belki böyle olmuş olabilir. Ne mutlu böyle düşünülüyorsa. Bu bizim için büyük mutluluk kaynağı" dedi.

Ahmet Önal kimdir?

1965 yılında Yozgat Sorgun'da doğan Ahmet Önal, ilkokulu Sorgun'da, ortaokul ve liseyi Kırıkkale'de tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1989 yılında İçişleri Bakanlığı'nda stajyer kaymakam olarak göreve başladı. Sırasıyla Gemerek, Köse, Mudurnu, Finike ve Konak Kaymakamlıkları görevinde bulundu. 1990'da stajyer kaymakam olarak çalışırken, bir yıl boyunca İngiltere'de dil eğitimi aldı. 2000 yılında İngiltere'nin Exeter Üniversitesi'nde kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. 2015 yılı yaz kararnamesiyle İstanbul Vali Yardımcılığı görevine atanan Ahmet Önal, 14 Temmuz 2020'de yayımlanan son kararname Eskişehir'in merkez Tepebaşı ilçe Kaymakamlığına atandı. Ahmet Önal evli ve 3 çocuk babası.