Türkiye Gençlik Vakfı Eskişehir Şube Başkanı Fatih Sert açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Sakarya Üniversitesinde Prof. Dr. İsmail Çallı ve Prof. Dr.Mehmet Durman’ın rektörlüğü döneminde 'genel sekreter' olarak görev yapan Prof.Dr. Zafer Demir hakkında;

28 Şubat darbe sürecinde dönemin rektörünün gölgesinde “sivil general” ve “subay çocuğu” ünvanıyla binlerce öğrenciye, yüzlerce öğretim görevlisine verdiği cezalar ve uyguladığı mobbingler ile zulüm çetelelerinin, vesayetçi darbecilerin maşalığını yaptığı, Sakarya Üniversitesi’ni o dönemde askeri kışla zihniyeti ile yönettiği, akıl almaz baskılar uyguladığı, Çallı’nın rektörlüğü döneminde aralarında ülkücülerinde bulunduğu birçok öğrenci ve akademisyene sistematik ayrımcılık uyguladığı ve fişlediği, birçok öğretim görevlisinin üniversiteden atılması için uzak görevler ile adeta sürgün hayatı yaşamalarına sebep olduğu, başörtülü kız kardeşlerimize anayasal hakları olan eğitim haklarını ellerinden alınmasında vesayetçi anlayışın uygulayıcısı olduğu haberleri ile ifade edilen bir kişinin Eskişehir gibi her türlü kültür ve inançtan öğrencileri olan bir üniversiteye genel sekreter olarak görevlendirildiğini esefle öğrenmiş olduk.

Biz TÜGVA olarak; gençlerin milli ve manevi değerleri ile yetişmeleri ve eğitimlerini tamamlamaları noktasında hareket ederken hakkında sosyal medyada ve haberlerde -biraz önce aktardığım- birçok habere konu olmuş bir kişinin Eskişehir ve ülkemiz için önemli bir yere sahip Eskişehir Teknik Üniversitesi Genel Sekreterliği’ne getirilmesini uygun bulmayarak bu konuda ilgililer tarafından gerekeninin yapılacağına inanmak istiyoruz.

Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.