Urfalı mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Cumhuriyet; şanlı tarihimizin şekillendirdiği köklü kültürümüzden ve engin tecrübelerimizden yola çıkarak geliştirdiğimiz devlet anlayışımızın en son tekamülü, milletin egemenliğine dayanan en ideal yönetim tarzıdır.    

Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman ecdadımızın esarete ve işgale karşı, kanları ve canları pahasına kurup, gelecek nesillere emanet ettiği en kıymetli hazinemizdir. 

Cumhuriyet, sayısız şehidimizin mübarek kanlarıyla sulayarak vatan yaptığımız bu toprakların tapusunun; yok olmak üzere olan bir milletin şahlanıp işgale ve emperyalizme karşı kıyama durması sonucunda, millete teslim edildiği rejimin adıdır.   

Cumhuriyet, başlarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla küllerinden doğan inanmış bir milletin, esaretin her türlüsüne “Hayır” deyişinin ilanıdır.   

İçinden geçmekte olduğumuz bu kritik süreçte Devletimizin ve kazanımlarımızın kıymetini bir kere daha anlıyor, “Ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır.” diyoruz. 

Unutulmasın ki; Cumhuriyet gibi çok değerli bir mirasa sahip çıktığımız, Cumhuriyet üzerinden hür türlü komployu yürütmek isteyenlere engel olduğumuz, Atatürk’ün değerlerini, emanetlerini tek hırsı vatanı ve bayrağı olan, vicdanlı, namuslu gençlere aktardığımız sürece Türk milletinin önünde hiçbir yıkıcı, bölücü, nifak tohumları eken güç duramayacaktır.

Her kim ki, kurucu değerlerimizi reddeder ya da bu değerlerden uzaklaşır, Atatürk’ün manevi şahsiyetine saygısızlık eder, milli birlik ve beraberliğimize zarar verirse, işte o zaman karşısında Türk milletini bulur.

Şunu da vurgulayalım ki, Cumhuriyet aynı zamanda yanı başımızda yani Irak’ta, Suriye’de yaşananların ülkemizde de yaşanmaması için en güçlü referanstır. Başka odakların ülkemizi tarumar etmesini, yangın yerine çevirmesini istemiyorsak, işimizi, aşımızı, geçmişimizi, bugünümüzü, geleceğimizi kaybetmek istemiyorsak, yerimizden, yurdumuzdan olmak istemiyorsak, bağımsızlığımızın en önemli güvencemiz olduğunun farkındaysak; o halde Cumhuriyete, Cumhuriyet’in getirdiği değerlere sıkı sıkı tutunmalıyız.

Atam;

Emanetine sahip çıkıyor, nesilden nesine aktarılması için yekvücut nöbet tutmaya devam ediyoruz.

Tarihimizi çok iyi biliyor, ecdadımızı tanıyor, bu değerli mirasın koruyuculuğunu severek üstleniyoruz.

Cumhuriyet’in kuruluşuna harç olan gözümüzün nuru değerlerimizi el üstünde tutuyor, düşmanın karşısına çelik iradesiyle çıkan kahramanlarımızı; işgali, zorbalığı, talanı, tutsaklığı toprağa gömen yiğitlerimizi her fırsatta saygıyla yâd ediyor, onlara layık olmaya çalışıyoruz.

Emanetlerine sahip çıkacağımıza, devletimizi korumak, yaşatmak ve gençlerimize daha güzel bir gelecek bırakmak için her türlü fedakarlığı göstereceğimize söz veriyoruz.    

Bu vesileyle, bizlere bu güzel vatanımızı, devletimizi ve özgürlük, demokrasi ve gelişmişlik yolumuzu aydınlatan ışığın kaynağı olan cumhuriyetimizi hediye ede Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, mücadele arkadaşları ile aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.