Anadolu Üniversitesi Camisi'nde Cuma namazı kılan TÜGVA üyeleri, daha sonra askerlere destek olmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Vakıf üyeleri, Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında şehit düşen askerlerin isimlerinin yazdığı pankartla Cumhuriyet kapısına kadar yürüyerek burada yapılan basın açıklamasına katıldılar. Grup adına bir açıklama yapan TÜGVA Eskişehir Koordinatörü Muhammet Emin Deniz, sözlerine, Afrin’de Türk ordusunun bulunmasının haklı sebepleri olduğunu anlatarak başladı. Türkiye’nin oradaki mazlumların seslerine kulak verdiğini dile getiren Deniz, yerel halkın da operasyona destek verdiğini ifade etti. Deniz, "Afrin'de işimizin olmadığını düşünenler, Batının tepkisinden korkanlar şunu bilmelidirler ki, eski Türkiye yok. Kendi geleceğini tayin eden, karar alırken Batının onayını değil milletin onayını alan büyük ve güçlü Türkiye var" şeklinde konuştu. 

Harekatın uluslararası hukuka uygun gerçekleştiğini dile getiren Muhammet Emin Deniz, "Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve meşru müdafaa hakkı çerçevesinde icra edilmektedir. Afrin'de barışı, huzuru ve adaleti tesis etmek için hain güruha karşı kanının son damlasına kadar savaşan askerlerimize, hain terör örgütüne karşı verdikleri birlik ve beraberlik mücadelesinde muvaffakiyetlerinin devamını diliyoruz" dedi.

Operasyonun başarıyla sona ermesini istediklerini dile getiren grup, Afrin’de şehit düşen askerler için dualar etti. Grup taşıdıkları ve üzerinde şehitlerin isimleri bulunan afişi, üniversite giriş kapısı yanındaki korkuluklara astılar. OĞUZHAN DEMİR | İHA