Eskişehir'de hafta sonundan bu yana aralıklarla devam eden sağanak yağış bazı bölgelerde doluya dönüştü. Dün Odunpazarı'nın belirli kesimlerinde etkili olan yağış Türkmentokat'ta doluya dönüştü. Yumurta büyüklüğünde yağan dolu ekili tarım arazilerine büyük zarar verdi.

Tarım arazilerinde zarar yüzde 50'nin üzerinde

Yüzde 50'nin üzerinde zararın meydana geldiği köyde çiftçiler, yetkililerden yardım eli beklerken, 8 bin dönüm arazinin heba olduğu belirtiliyor. Pazartesi'den bu yana zor bir süreç yaşadıklarını ifade eden çiftçiler, Türkmentokat'ın afet bölgesi ilan edilmesini istiyor.

Yetkililere çağrı: Afet bölgesi ilan edilsin

Çiftçiler, yetkililerin bölgeye eksper göndereceklerini söylediklerini belirterek, bu yöntemin taraflı olmayacağının altını çizdiler. Türkmentokatlı çiftçiler "Pazartesi yağışlar başladı. Yarım saat yağdı. 8-10 bin civarında dönüm arazi zarar gördü. Belki de daha fazla. Bunların içinde çoğunlukla mısır, ayçiçeği ve arpa vardı. Dolu yumurta büyüklüğünde yağdı. Kimi tarlalara biçer girmeyecek durumda. Her yer sap saman. Sulama ekip malzemelerimiz de zarar  gördü. Yetkililerden beklentimiz afet bölgesi ilan edilsin. Mazot ve tohumumuz karşılansın. Ürünümüzü zaten Tarım Kredi'den borçlu şekilde ekebiliyoruz. Zararımız karşılanmazsa seneye ekecek durumumuz olmayacak" dediler.