Eskişehir'de protokol, bürokratlar, siyasiler ve STK temsilcileri, Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 82. yılında, yayımladıklarla mesajlarla andı.

İşte o mesajlar...

ESKİŞEHİR VALİSİ EROL AYYILDIZ

"Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 82. yıl dönümü vesilesiyle hep birlikte rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.

Necip milletimizin yetiştirdiği büyük devlet adamı olan Atatürk sadece bizim milletimizin değil bütün insanlığın sevgi, saygı ve takdirini kazanmış bir liderdir. Yaktığı istiklal meşalesiyle ezilen, esaret altındaki bütün milletlere ümit ve ilham kaynağı olmuştur. Tarihin akışını değiştiren ender liderlerden olan Atatürk’ün önderliğinde Türk milleti Anka misali küllerinden yeniden doğmuştur. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğruna yaptıklarından dolayı O’na minnettarız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş’a giden yolun en başında “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” diyerek milletine güvenmiş; hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir millet olduğumuzu bizlere her fırsatta hatırlatmıştır. O; çağının ilerisinde bir vizyonla muasır medeniyetler seviyesinin üstünde, egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu bir Türkiye hayali kurmuş ve Cumhuriyet’le birlikte yol haritamızı bu temel üzerinde çizmiştir. Cumhuriyet tarihimizde millî iradeye yönelik çeşitli müdahaleler ve darbelere rağmen büyük ve güçlü Türkiye mücadelesi devam etmiş; son olarak aziz milletimiz 15 Temmuz ihaneti karşısında millî iradeye sahip çıkarak dost düşman herkese “hâkimiyet benimdir” demiştir. Bugün gerek büyük kalkınma hamleleri, gerekse çevresindeki mazlum halklar için umut kaynağı olması ile devletimiz; ebediyete akan zaman içinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru büyük bir özgüvenle ilerlemektedir. En büyük eserimdir, dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesini, güçlenmesini hazmedemeyenlerin sergiledikleri tüm yıkıcı ve bölücü tehditlere; tüm engelleme teşebbüslerine rağmen Atatürk’ün hayalini kurduğu büyük ve güçlü Türkiye mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürmektedir.

Unutmamalıyız ki Kurtuluş Savaşı'nı Atatürk önderliğinde zafere ulaştıran millî birlik ve beraberlik; bundan sonra da kaderimizi tayin edecektir. Bu bakımdan fikir ve eserleriyle Türk milletinin kalbinde yaşayan Atatürk’ün ölüm yıl dönümünü bir matem günü değil O’na ve hatırasına saygının gereği olarak birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için fırsat bilmeliyiz. “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” diyerek bütün farklılıkları bir tarafa bırakıp bizi biz yapan değerler etrafında her zamankinden daha çok kenetlenmeli; birliğimizi, dirliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı, “en kıymetli hazinemiz” olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; silah arkadaşlarını, gövdesini bu vatan için siper eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve derin bir hürmetle yâd ediyorum."

ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ PROF. DR. EMİNE NUR GÜNAY

"Kurtuluş Savaşımızın komutanı, demokratik sistemimizin kurucusu, 20. Yüzyıla imzasını atmış liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 82. Yıldönümünde rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimize her daim sahip çıkacağımıza, demokrasimimizi koruyacağımıza, milletimizin refahını arttırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. Attığımız her adım, yaptığımız her icraat Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak hedefi doğrultusunda kat edilmiş yoldur. Ortaya koymuş olduğu vizyon bugün hala ülkemizin ulusal hedeflerinde önemli bir yol göstericidir.

Hayatının önemli bir bölümünü cephelerde geçirmiş, yıllar süren savaş sonrasında yeni bir devlet ve ulus inşa etmiş, vizyonu ve icraatlarıyla tüm dünyaya örnek olmuş Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle yad ediyoruz"

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI PROF. DR. YILMAZ BÜYÜKERŞEN

"Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikal edişinin 82’nci yılındayız. 

O’nun aziz hatırası önünde eğiliyor, minnetle, şükranla ve saygıyla anıyorum.

Değerli Eskişehirli hemşehrilerim;

Atatürk de, hepimiz gibi, ‘insandı’. Yani o da, etten, kemikten, kandan yaratılmıştı.

Ancak O’nda, dünyaya yüzyılda bir gelen bir liderin azmi, kararlılığı ve dirayeti vardı.

Yaşamı boyunca yenilmeyi veya geri çekilmeyi, vazgeçmeyi asla düşünmedi.

Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden yeni bir ulus, yeni bir devlet yaratma idealinden asla vazgeçmedi ve başardı. 

Bugün bizler, çeşitli sorunlarla boğuşuyor olsak da, bağımsız bir ülkenin yurttaşlarıysak, ki öyleyiz, O’nun sayesindedir.

Bunu asla unutmamalıyız.

Sevgili gençler,

Atatürk bir konuşmasında şunu söylemiştir:

“Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. 

Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir.”

Bunu, siz gençlere şunun için hatırlatmak istedim;

O’nun fikirlerini, duygularını ve düşüncelerini öğrenin. 

Çünkü öğrenmek, anlamanın en önemli adımıdır.

Atatürk’ün fikirlerini, duygularını ve düşüncelerini anlıyor ve hissediyorsanız eğer, bu güzel ülkenin geleceği emin ellerde demektir. 

Şunu da unutmayınız ki, 

O, Cumhuriyet’i sizlere emanet etti. 

Benim hayatımdaki en büyük borcum, Atatürk’e ve bu ülkeyi kuranlaradır.

Hayatım boyunca hep bu borcu ödemeye çalıştım, hala da ödemeye çalışıyorum.

Bu borç, asla ve asla bitmeyecek…

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyorum."

TEPEBAŞI KAYMAKAMI AHMET ÖNAL

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 82’inci yılında sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. 10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterek geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Bu nedenle Türk Milleti olarak 10 Kasımları bir matem günü olarak görmenin ötesinde, bu günü Büyük Önder’i anma; O’nun fikir, öngörü ve tespitlerini anlama günü olarak da değerlendirmekteyiz. Cumhuriyetin fertleri olarak bizlere düşen görev, uğrunda büyük bedeller ödenerek bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği güçlü yarınlara taşımak, sonsuza dek yaşatmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü milli mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI KAZIM KURT

“O’nun bize emanet ettiği cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Bu anlayış ile yoksulluğu yok etmek, gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmak ve bu ülkenin bütün çocuklarının kendi güç ve imkânlarıyla huzur, sağlık ve refah içerisinde yaşamasını sağlamak devletin görevidir. Bunların önemini, tüm dünya gibi ülkemizde de etkisini artırarak devam ettiren COVİD-19 (Korona virüs) ile mücadele ettiğimiz, bu günlerde geldiğimiz nokta bir kez daha gözler önüne serdi. Cumhuriyetimizin temeli olan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesi; milli egemenliğin güvencesi ve karşı karşıya bulunduğumuz adaletsizliklerin, haksızlıkların, ekonomik ve sosyal sorunların çaresidir. Bu nedenle özgür ve onurlu yaşamak isteyen her yurttaşımız, Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine kararlılıkla sahip çıkma ve Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma, ülkemizde mutlak adaleti sağlama mücadelesinin parçasıdır. Atatürk, bugün yaşadığımız tüm olumsuzlukları geçmişte keşfetmiş ve altını çizmiştir. 10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk'ü anma günü değil, O'nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmimizi yinelediğimiz bir gündür.

Odunpazarı Belediyesi olarak; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizler için kurduğu Cumhuriyete, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi daha aydınlık yarınlara ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla selamlıyor ve emanetlerinin sonsuza kadar bekçisi olacağımıza söz veriyorum.”

TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANI AHMET ATAÇ

“Kurtuluş Savaşı’mızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Kurduğu cumhuriyet ile esaret altındaki pek çok millete yol gösteren Atatürk, yaptığı devrimlerle de Türk toplumunu çağdaş ülkeler seviyesine taşıdı. İşgalci güçlere, ‘Çanakkale geçilmez’, dedirten büyük savunmada gösterdiği önderlik ve Kurtuluş Savaşı gibi tarihin en destansı mücadelelerinden birini zafere ulaştırmasıyla büyük bir asker ve devlet adamı olduğunu tüm dünyaya gösterdi. O’nun kurduğu cumhuriyeti ve devrimlerini geleceğe taşıma görevi hepimize düşüyor. Tarihi boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir halk olarak, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük eser olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilkelerinin ve devrimlerinin daimi bekçileri olmaya devam edeceğiz. Yurtseverlik ve barış meşalesini sonsuza kadar taşıyacağız. Ulu önderimizin söylediği gibi, ‘Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.’ Ebediyete intikalinin 82. yıl dönümünde Büyük Önder Atatürk, silah arkadaşları ve vatan için şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. KEMAL ŞENOCAK

Cumhuriyetin kurucusu, büyük önder, askeri deha ve büyük komutan… Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ü bu önemli vasıfları ile tanır ve biliriz. Ezber ederiz hayatını. Zaferlerini, savaş meydanlarındaki kahramanlıklarını tarih sayfaları altın harflerle yazar. Ne var ki onu gerçek bir lider yapan, onu Atatürk yapan şeyi anlamak yalnızca bunları bilmekle mümkün değildir. Aksine, Mustafa Kemal’i anlama gayretimizdeki en büyük gafletimiz onu başarılı bir askere ve siyasetçiye indirgemek olmuştur. 

Onu anlamak ancak onun düşünce dünyasını, aydın kimliğini, entelektüel birikimini anlamakla; azmini, iradesini, geleceğe dair hiç bitmeyen umudunu görmekle mümkündür.  Mustafa Kemal, Çanakkale Savaşı’nın ortasında çadırında Latin harfleri planlarını yapandır. Eskişehir’de ordularımız yenilmiş, herkesin gözündeki umut ışığı sönmüşken Maarif Kongresi’ni toplayıp muallimlere “Vazifeniz pek mühim ve hayatîdir.” diyendir. Çünkü ona göre zaferler yalnızca daha büyük bir amacı elde etmek için bir vasıtadır ve “Muhakkak ufkun ötesini de görmek lazımdır.” Savaştan savaşa koşarken geometri üzerinde fikreden, “muktedir valideler” yetiştirmekten bahseden, zaferden sonra padişah mı yoksa halife mi olacaksınız diyenlere “Maarif vekili olacağım.” diyendir. Ömrüne yeterince kitap sığdıramamak endişesiyle uykularından vazgeçendir. Ve ne mutlu bizlere ki bir gün kendi fikirleri ile bilim çelişirse bilimi seçmemizi bizlere salık veren bir liderdir. 

Eğer yürüdüğümüz yol böyle bir liderin yoluysa, bu yolda ondan daha gayretkâr olmamız gerekir, ondan daha hızlı koşmamız gerekir. Ve onun ülküsüne yetişebilmek için bu yolda ellerimizin nasır tutması, kalemlerimizin yazmaktan teker teker tükenmesi, denedikçe yenisini denememiz gerekir. Yeri geldiğinde vazgeçmemizi isteyenlere karşı mücadele etmemiz gerekir. Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyor, hocasından öğrencisine, yaşlısından gencine milletçe bu yola layık yolcular olmamızı, büyük önderi layıkıyla anlamamızı diliyorum. Çünkü “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.”

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FUAT ERDAL

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk milletine değil, bağımsızlık mücadelesi veren tüm milletlere ilham veren bir önder olarak bütün insanlığın saygısını kazanmış bir liderdir. ‘Bağımsızlık benim karakterimdir.’ diyerek milletine duyduğu inançla yaktığı bağımsızlık meşalesi hep yanacak, millet iradesine dayalı Cumhuriyetimizle ilelebet yaşayacak, mirası her zaman yolumuzu aydınlatacaktır. 10 Kasım Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü olduğu gibi, aynı zamanda ömrünü milletinin bağımsızlığı ve hürriyetine adayan Atatürk’ün bizlere emaneti olan Cumhuriyetimizi koruyarak, geleceğe taşıma inancımızı da tazelediğimiz bir gündür. Anadolu Üniversitesi olarak ulusal bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin simgesi olan Cumhuriyetimizi, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak azmi ve kararlılığı ile akıl ve gönül birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirterek, vatan toprağımıza göz diken emperyalistlere karşı milletine önderlik eden ve bize Cumhuriyetimizi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 82. yılı dolayısıyla rahmet, minnet ve şükranla anıyorum"

ESKİŞEHİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BAŞKANI NADİR KÜPELİ

"Anadolu topraklarından başlayan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi hiç kuşku yoktur ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde başarıya ulaşmıştır. Bu sebepledir ki Ulu Önder Atatürk, dünyada pek çok topluma istisnasız bir örnek olmuştur. Kurtuluş ve kuruluş yıllarında; karanlıktan aydınlığa geçişin, karışıklıktan düzene ulaşmanın ve bağımlılıktan özgürlüğe varışın her aşamasında onun liderliği ve yol göstericiliği, belirleyici ve tayin edici bir nitelik arz etmiştir. O’nun yüksek erdemi sayesinde Samsun’da atılan ilk adımla esaretin bariyerleri devrilmiş ve Cumhuriyet’in ilanıyla da milletimiz kendi kaderine sahip çıkacak iradeyi göstermiştir. Atatürk; siyaset adamlığı, askeri kişiliği ve liderlik yeteneğinin yanı sıra ekonomide ve sanayileşme alanında ortaya koyduğu eserler, Türk Milleti’nin önünde çok güzel bir örnektir. Yaptığı yenilikler ile Türk Milletine muasır medeniyetleri hedef göstermiştir. Bu kapsamda biz Eskişehirli sanayiciler olarak Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığın yolda geleceğimiz için tüm gücümüzle çalışıyor ve üretmeye devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyetini bizlere emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 82’nci yılında minnet, sevgi, saygı ve şükranla bir kez daha anıyorum.”

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI BAŞKANI METİN GÜLER

"82 yıl önce ebediyete intikal eden Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybetmenin üzüntüsünü bugün bile yürekten hissediyoruz.

Çünkü Atatürk, yalnızca ulusal bağımsızlık savaşımıza komutanlık etmekle kalmamış, aynı zamanda milletimizin istikbalinin de değişmesine önderlik etmiştir. 

Cumhuriyetimizin kurulmasına öncülük yapan, Türkiye’yi çağdaş ve büyük ülkeler arasına taşımak için reformlar gerçekleştiren Atatürk, yalnızca milletimizin değil tüm dünyanın gönlünde taht kurmuştur.

Bizlere düşen görev O’nu anlamak, mirasına sahip çıkmak, Türkiye’yi her alanda daha yükseğe taşımak için çalışmaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlanışının 82’inci yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."

ÇİFTELER BELEDİYE BAŞKANI KADİR BIYIK

"Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. Yıl Dönümünde bizlere düşen görev onun düşüncelerini benimsemek ve Cumhuriyetimize sahip çıkmaktır.

Mustafa Kemal Atatürk bizlere ışık tutan her şeyden önce bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz, yarınlarımıza yön veren bir liderdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir” diyerek onun fikirlerinden şaşmadan, Cumhuriyet çizgisinden sapmadan yolumuza devam etmemiz gerektiğini vurgulamıştır. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm zorluklar, imkânsızlıklar karşısında umutsuzluğa düşmemiş, hiç bir zaman boyun eğmemiştir. Türk Milletine olan sevgisiyle her şeyin üstesinden gelmiştir. Onun bu vatan için yaptıkları bizlere her zaman rol model olmuş, dünyada eşi benzeri görülmemiş kahramanlıkları tüm dünyaya örnek olmuştur. O bir devlet adamı, efsane bir komutandı. Bizler de Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmalı, tehlikelere karşı uyanık olmalı, onu anlamalı, bizleri nelere karşı uyardığının farkında varmalıyız. Cumhuriyetimizin izinde, vatanımıza en iyi şekilde sahip çıkacağımıza, bağımsızlık mirasını gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak için hiç taviz vermeden hizmet edeceğimize olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun."

AK PARTİ ESKİŞEHİR İL BAŞKANI ZİHNİ ÇALIŞKAN

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 82. Yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Atatürk fikir ve eylemleriyle ülkemizi aydınlatan ve vatan müdafasını her şeyin üzerinde tutan kendini milletine adamış bir devlet adamı ve komutandı. Türkiyemiz tüm zorlu şartlara rağmen geleceğine ve iradesine sahip çıkarak ülkemize gerçekleştirilen saldırıları azim ve kararlılıkla engellemiştir. Ülkemiz dün olduğu gibi bugün de her alanda üstün başarılar göstererek, Atatürk'ün muasır medeniyetler hedefine ulaşma ideallerini gerçekleştirmektedir. Gazi Mustafa Kemal'in: "En büyük eserim Türkiye Cumhuriyetidir" dediği ülkemiz bugün dünya tarafından sözü dinlenen, uluslararası platformlarda aktif rol üstlenen yüksek bir itibara sahiptirm  Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin tüm onurlu kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz vatanımızda şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanmasını temenni ediyorum.” 

BBP ESKİŞEHİR İL BAŞKANI ŞABAN BOZBAL

"Esaret altında yaşamamak için verilen bu onurlu mücadeleye hala devam etmekteyiz. Türk milletinin birliğine, beraberliğine göz diken, ülkemizin gelişiminden, yükselişinden rahatsızlık duyanlar hala en yakınımızda planlar yapmaktadırlar. Tarihten bu yana nice imtihanlar atlatmış Türk milleti, inşallah bugün de bu tuzağa düşmeyecektir. Cumhuriyetimizin 97’inci yılında geçmişten aldığı güçle daha da güçlenen ve ileri giden bir nesil yetişmektedir. Cumhuriyetin en kıymetli emanetçileri gençlerimizin bu mirası en iyi şekilde muhafaza edeceğinden zerre şüphemiz yoktur. Türkiye Cumhuriyeti’nin tecrübe ve birikimi, yeni nesillerin yoluna ışık tutacaktır. Gelecek hepimiz için umut doludur. Bizler de Büyük Birlik Partisi olarak vatan uğruna atılacak her adım, gösterilecek her gayret için canımızı siper etmeye hazırız. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82’inci yıldönümünde saygı ve sevgiyle anıyor, Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz."

TÜRKİYE KAMU SEN İL TEMSİLCİSİ HAYDAR URFALI

"Türk kurtuluş mücadelesinin başarıyla sonuçlanmasını sağlayan, aldığı kararlar, uyguladığı metotlar, örnek liderliğiyle tüm dünya devletlerinin saygısını kazanan, yılgınlık ve korkaklık yerine şanlı ve cesur bir mücadeleyi tarih sahnesine taşıyan büyük komutan, emsalsiz lider Atatürk’e minnettarız.

57 yıllık ömrüne sığdırdığı nice zaferleri, kurduğu hür, bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandıran; düşman işgali altında harap ve bitap düşmüş, çaresiz bir ulusu inanç ve azimle hürriyet ve bağımsızlık parolası etrafında birleştiren ve bu toprakları ilelebet Türk milletine hediye eden büyük devlet adamına ne kadar minnet duysak azdır.

Atatürk ismi, kurucu değerlerimizin ortak adıdır. Atatürk ismi, vatanın bölünmez bütünlüğünün, bağımsızlığımızın, Türk milletini birleştirici ruhun simgesidir. Atatürk, şahsında temsil ettiği değerler itibariyle Cumhuriyeti taşıyan kolondur. 

Buna rağmen ne yazık ki bazı aklı evveller Atatürk’ü değersizleştirme, Türk milli mücadelesini küçümseme, Atatürk’ün yaptığı yeniliklerin altını oymaya çabalıyor. Bunların her biri farklı kisveye bürünmüş. Kimisi tarihçi kılığıyla dolaşıyor kimisi de gazeteci-yazar kılığıyla… Toplumu manipüle ediyorlar, ayrıştırıyorlar, birbirine kırdırıyorlar. Ortak  değerlerimiz üzerinden tarihimize, Türk varlığına, Türk kimliğine kin kusuyorlar. 

Bugüne kadar çok şükür Atatürk’e dil uzatanlarla, değerlerimizi kirletenlerle yolumuz hiç kesişmedi. Atatürk’ün aziz hatırasına saldırarak, aslında Anadolu’daki Türk varlığına saldıran şahsiyet yoksunlarının karşısında daima çelik irademizle durduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin parlak geleceğini tehdit eden bu işgalci artıklarına asla geçit vermedik. Bu nedenle alnımız ak, başımız dik! 

Ne demişti Atatürk; “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.”

Atam; fikirlerini, duygularını anlıyor ve hissediyoruz. Fikirlerin yolumuzu aydınlatmaya, mücadelen kılavuzumuz olmaya, her biri derin anlam barındıran eşsiz sözlerin yüzyıllar da geçse hatırlanmaya devam edecek. Emanetlerine son nefesimize kadar sahip çıkacağız ve gelecek nesillere aktaracağız. Kurtuluş mücadelesinde yaktığın meşale ebediyen sönmeyecek! 

Ey Büyük Atatürk; gözün arkada kalmasın, naçiz vücudun elbet toprak oldu, ancak emin ol ki, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Onurlu, ecdadı ve tarihi ile gurur duyan, değerlerini baş tacı yapan Türk milleti şanlı mücadelesini geleceğe taşıyacaktır. 

Türk’üm, doğruyum, çalışkanım. 

Varlığım, Türk varlığına armağan olsun! 

Ne mutlu Türk’üm diyene!  ifadesinin şuurunu yüreğinde hisseden Türk Kamu Çalışanları olarak;  bu hassasiyet, değer ve vizyonla çalışmaya devam edeceğiz. Bizler Atamızın açtığı yolda, gösterdiği hedeflere hiç durmadan yürüyecek, ayrışmayacak ayrıştırmayacak, aklı ve güçlü öngörüsü ile bu milleti millet yapan değerlere sıkı sıkıya bağlı kalacak, mukaddeslerimizin, topraklarımızın, vatanımızın ve bayrağımızın koruyucusu olarak bu ülkeye hizmet sevdamız ve inancımızdan vazgeçmeyeceğiz.

Türkiye Kamu--Sen, büyük Atatürk’ün mücadele ilkeleri olarak bizlere emanet ettiği; Bağımsızlık benim karakterimdir şiarının, adalet duygusunun, güçlü bir devletin işinin ehli kadrolarla yaşayabileceği gerçeğinin, eşitlik ve hukuka saygı prensiplerinin yılmaz savunucusudur.

Bu vesileyle; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete göç etmesinin 82.yılında sevgi, saygı, özlem, rahmet, minnet ve dualarla yad ediyoruz. Ruhu şad olsun"

EĞİTİM SEN ESKİŞEHİR ŞUBE BAŞKANI FAİK ALKAN

"Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yummasının üzerinden 82 yıl geçti.

Atatürk’ün ölümünden bu yana dünyanın dört bir yanında yaşanan, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere, milyonlarca insanın yaşam hakkını tehdit eden savaş, çatışma ve katliamlarda büyük acılar yaşanması, Atatürk’ün yıllar önce söylediği ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünün ne kadar doğru ve anlamlı olduğunu göstermektedir.

Ülkemizde özellikle 12 Eylül rejiminin yarattığı tören Atatürkçülüğü bir çok kesim tarafından gercek bilimsel olanmış gibi algılandı. Bugün adeta Yeni Ortaçağ düzenini andıran uygulamalar karşısında Eğitim Sen olarak bilimsel, demokratik ve laik toplum düzenini sonuna kadar savunmaya devam etmekteyiz. 

İktidar eliyle eğitimde ve bilimde ırkçı-gerici politika ve uygulamaların arttırdığı, çocuk ve kadın haklarının yoğun saldırı altında olduğu, eğitim kurumları başta olmak üzere toplumsal yaşamın bütün alanlarında baskıcı ve otoriter uygulamaların hayata geçirildiği, insanlığa ve bilime düşmanlığın zirve yaptığı günümüz koşullarında, hayatı boyunca aydınlanmadan ve bilimden yana tutumuyla bilinen Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 82. yılında saygıyla anıyoruz."

AK PARTİ ODUNPAZARI İLÇE BAŞKANI ALİ ACAR

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği bu kutlu vatan topraklarında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da öncülüğünde ülkemizin ve milletimizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için tüm gayretlerimizle çalışıyoruz. Gençlerimiz ve Kadınlarımız da aynı şekilde, tıpkı Gazi Paşa'nın ışığında geleceğimizi inşa etmek gayretiyle aşkla vatanlarına sarılıyorlar. Ecdadımızın köklü tarihine bir yükseliş ivmesi kazandıran, Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 82. sene-i devriyesinde saygı, sevgi ve rahmetle yad ediyorum. Bu vesileyle, vatanımız uğruna mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi de saygı ve hürmetlerimle yad ediyorum"

MHP TEPEBAŞI İLÇE BAŞKANI UĞUR YÜCESES

"Atatürk "Türk'e aşk", "İnsan sevgisi", "Bilimin önderliğine inanç" demektir. Rahmetli Alparslan Türkeş, Kendinden önceki Başbuğ’u böyle tanımlamıştır. İçinde bulunulan dönem ve koşullara karşın ürettiği fikirler ve attığı adımlar ile Türk Milleti’nin kendine olan güveni ve var olma kararlılığını güçlendirirken, Cumhuriyete çizdiği yol ve koyduğu hedefler ile farklı coğrafyalardaki gönüllerde dahi yer etmiş, askeri deha, taktik ve stratejilerinin ötesinde, önderliği ve dava şuurunu yeniden tanımlamıştır. 

Ekonomiden, eğitime, sağlıktan kültür-sanata, endüstriden tarihe ülke ve toplumun ihtiyaç duyacağı her tür gelişimi kurtuluşun bir parçası olarak gören Atatürk, Milli Diriliş ve Kutlu Yükselişi gelecek nesillere hedef olarak göstermiştir. 

Hayattaki yegane üstünlüğünü, Türk doğmak olarak adlandıran, hür ve müstakil bir Türkiye kurmak için Anadolu’da Dünya’nın galiplerine karşı giriştiği savaşla yetinmeyip, ülkenin geleceğinin inşasında son nefesine kadar çalışarak, sonraki nesillere bu azim ve kararlılığı miras bırakan, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. Yılında saygı, sevgi ve rahmetle yad ediyor, bu vesileyle tüm kurucu kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları Şad, Mekânları cennet olsun"