Urfalı mesajında şu ifadelere yer verdi: 

Vakur ve görkemli Cumhuriyetimizin 95’inci yaşı kutlu olsun! Türkiye Cumhuriyeti Devleti 95 yıl önce her türlü zorbalığa, işgale, talana, yok etmeye karşı cesaretle çarpışan, kundaktaki bebesini, gözü yaşlı anasını, dilinden duaları eksik etmeyen eşini bırakıp aziz vatan toprakları için bedel ödemeye giden yiğitler; gerek cephede, gerek cephe gerisinde kadın, yaşlı, çocuk demeden korkusuzca mücadele eden kahramanlar sayesinde kurulmuştur. Bu yiğitlerin önderi gözü pek, bıçağı keskin, silahı tetikte, vatan ve millet aşkı ile yanıp tutuşan, esareti asla kabul etmeyen, emperyalizmi Türk milletinin kaderi olmaktan çıkarmaya ant içen Ulu Önder Atatürk olmuştur.

Bu devletin her bir ferdi köklerinden birbirine sımsıkı bağlanmıştır. Ecdadımız en karanlık dehlizlerin hizmetkârlarını imanı, bağımsızlığa olan hasreti, eşi benzeri olmayan inancı ile yenmiştir. İnönü Savaşlarında, Çanakkale’de, Sakarya Meydan Muharebesi’nde, Kurtuluş Savaşı’nda, Büyük Taarruz’da ve daha nice savaşta Türk milleti kahramanlıkları ile düşmanı dize getirmiştir.

Bir ve diri olmak, bağımsızlığımızı kazanmak, köklerimizden tutunup yeşermek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmak zor bir mücadelenin ardından gelmiştir. Vatan bilinci yüksek, kutsal bayrağımıza sahip çıkan, zindanda yaşamaktansa, canını feda etmeyi yeğleyen Türk milletine, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti hediye eden Atatürk, aynı zamanda modern bir devlet inşa etmiştir.

Vatanına bağlılığını, milletine sevdasını, bayrağına duyduğu saygıyı, asaletini tarihin her döneminde dosta, düşmana gösteren Türk milleti, bir ve beraber olarak bugünlere kadar gelmiştir. Cumhuriyet; özgürlük, demokrasi, uygar ve aydınlık yarınlar demektir. Cumhuriyet; halkın egemenliği, refahı, topraklarımızın bekası demektir. Cumhuriyet; ayrılıkçı, bölücü unsurlara geçit vermeyen, birleştirici ve bütünleştirici ruh demektir.

Üzerine titrediğimiz Cumhuriyetimize ne yazık ki düşmanlık besleyen, Cumhuriyetin anlamını kavrayamayan, Cumhuriyet bilinci taşımayan, Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını kabul etmeyen kesimler her zaman olmuştur. Ancak bunlara Türk milleti gereken cevabı her zaman, her zeminde vermiştir. Bilinmelidir ki; bizler Atamızın açtığı yolda Cumhuriyetin ışığında emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz ve mirasına ilelebet sahip çıkacağız.

Hain terör örgütlerinin amacı topraklarımızın bütünlüğüne, milletimizin birliği bekası ve dirliğine zarar vermek, üniter devlet yapısını ortadan kaldırmak, insanları ayrıştırarak, un ufak etmek, bölünmüş bir Türkiye oluşturarak nihayetinde bağımsızlığımızı elimizden almaktır. Dolayısıyla terör kimden ve nereden gelirse gelsin lanetlenmeli ve teröre karşı tek vücut olunabilmelidir. Aksi taktirde gerek terör örgütlerinin gerekse onları semirten dış güçlerin hedefi olmaktan asla kurtulamayız.

Bu ülkede yaşayan, huzur ve barış isteyen, bayrağına, vatanına, milletine aşık olan herkesin tıpkı Kurtuluş Savaşında, Sakarya Meydan Muharebesinde, Çanakkale Savaşlarında olduğu gibi bugün de ülkemizi bölmek, insanlarımız arasında nifak tohumları ekmek isteyen kan emicilere, bölücü güruha, Cumhuriyeti içine sindiremeyenlere karşı omuz omuza, yürek yüreğe, topyekun kahramanca mücadele etmesi gerekir.

Bu minvalde Cumhuriyete sahip çıkmak, Cumhuriyet değerlerini gelecek nesillere aktarmak, Cumhuriyet bilinci yeşertmek hayat memat meselesidir. Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe hiç durmadan yürümeyi reddeden, Atatürk’ün manevi şahsiyetine saygısızlık eden, ilke ve inkılaplarını yok sayan, Cumhuriyetin kazanımları sayesinde bu topraklarda yaşadığını unutup, Cumhuriyete düşmanlık besleyenleri, habis bir ur gibi milli birlik ve beraberliğimize zarar vermeye çalışanları da içimizde barındırmamak milli bir görevdir.

Cumhuriyetin çocukları olan bizler, çocuklarımızın, torunlarımızın, gelecek nesillerin aldığı nefese kadar bağımsız yaşayabileceği, kan ve gözyaşı dökmeden, barış ve huzur içinde, gururla barınabileceği bir vatan bırakmalıyız.

Şunu da vurgulamak isteriz ki; milletimiz her daim acı, kan ve gözyaşı bulaşmış zor bir coğrafi konumda yaşadığımızın bilincinde olarak tetikte olmalı; huzur, barış, mutluluk ve bağımsızlık için vatanımıza sahip çıkmalı, Cumhuriyetimizi ebediyen korumalı ve kollamalıdır.

Bu vesileyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 95’inci yıldönümünü kutluyor; Büyük Önder Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.