Ecem Firzeviç | Eskişehir Ekspres

Tepebaşı Belediye Meclisinin Ocak Ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi. Ahmet Ataç başkanlığında yapılan toplantıda 19 gündem maddesi görüşüldü.

Belediye Meclisi’nin 2018 yılı için 1 aylık tatil sürecinin belirlenmesinde Temmuz ve Ağustos ayları için yapılan oylamada, Ağustos ayı oy çokluğu ile kabul edildi.

Denetim komisyonuna gizli oyla üye seçilmesi oylandı. Toplam 3 kişi veya 5 kişi seçilmesi önerilerinin sunulmasıyla yapılan oylamada komisyonun 3 kişiden oluşması oy çokluğu ile kabul edildi. 22 oyla CHP Meclis üyesi Canan Adlım ve 20 oyla Serdar Taci Zengin,  13 oyla da AK Parti Meclis üyesi Orhan Durmuş seçildi. 

 İzmir ili Urla Belediyesi ile Eskişehir Tepebaşı Belediyesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması oy birliği ile kabul edildi. 

Tepebaşı İlçe Müftülüğüne tahsis edilen 1 adet aracın tahsis süresinin uzatılması oy birliği ile kabul edildi.

İmar kanunu kapsamında şüyulu ve müstakil inşaat yapmaya müsait imar parsellerindeki Belediye hisselerinin parselin diğer hissedarlarına bedel takdiri suretiyle satılması oy birliği ile kabul edildi.

Mülkiyeti Tepebaşı Belediyesine ait Musa özü mahallesi 409,40m2’lik 1168 nolu parsele 49 yıllığına daimi ve müstakil üst hakkı tesis edilmesi konusu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi.

Öte yandan gündeme gelen diğer 13 madde de ilgili komisyonlara havale edildi.

Meclis oturumuna 5 Ocak 2018 tarihinde yeniden toplanmak üzere son verildi.