İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında yılbaşını da içeren yaklaşık 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması getirdi. Eskişehir'de de sokağa çıkma yasağı saat 21.00'da başlarken trafik ekipleri tüm kavşaklarda görev alarak araçları ve kişileri tek tek kontrol ediyor. Eskişehirlilerin genel olarak yasaklara uyarak evlerinden çıkmadığı gözlenirken, sokak da boş kaldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) bünyesinde faaliyet gösteren Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 80 personelle 24 saat esasıyla sokak kameralarıyla yasağı yakından takip ediyor. Ana cadde ve sokakların yanı sıra park ve bahçelerdeki yaklaşık 500 MOBESE kameralarıyla ihlaller kontrol ediliyor. Yasağa rağmen dışarı çıktığı tespit edilenler ise polis ekiplerince yakalanarak idari para cezasına çarptırılıyor.

Vali Ayyıldız merkezi ziyaret etti 

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü KGYS merkezini ziyaret ederek personelin yeni yılını kutladı. Kentteki sokağa çıkma yasağındaki son bilgileri alan Vali Ayyıldız, daha sonra polis merkezleri ve jandarma karakollarını da gezerek yılbaşında görevi başında olan personelle sohbet etti. Vali Ayyıldız'a Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge de eşlik etti.

Vali Ayyıldız: Tedbirlere uyulduğu için vakalar düştü  

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, yılbaşı nedeniyle Çarşı Polis Merkezi Amirliği, Muttalıp Jandarma Karakolu ve Yunusemre Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, görevi başındaki personelin yeni yılını kutladı. Tüm Eskişehirlilerin, yeni yılı huzur ve güven içinde geçirmesini dileyen Vali Ayyıldız, 24 saat esasına göre görev yapan Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve sağlık çalışanlarının görevlerini fedakarca yerine getirdiğini söyledi.

Eskişehirlilerin pandemi döneminde kurallara uyarak vaka sayılarının düşmesinde olumlu katkı sağladıklarını kaydeden Vali Ayyıldız, "Eskişehirlilere pandemi döneminde gösterdiği hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah çok kısa bir zamanda bu pandemi sürecinden, normalleşme sürecine geçeriz. Bu uyacağımız tedbirlerle olacaktır. Bunu da Eskişehirliler çok güzel bir şekilde yerine getiriyor. Vaka sayısının düşmesinde Eskişehirliler bir teşekkürü, takdiri hak ediyor. Ben onlara valilik yapmaktan bu anlamda mutlu olduğumu da belirtmek istiyorum. Eskişehirliler bu süreçte kurallara uyarak çok olumlu katkı sağlamıştır" dedi.

Vali Ayyıldız'a ziyaretlerinde, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan Atasoy ile İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge eşlik etti.