Bu güne kadar 1000 kişinin eğitimleri tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığı Yerel Yönetimler Okulu, son iki yıldır pandemi sebebiyle online olarak gerçekleştiriliyor. Katılımcılarla zoom üzerinden bir araya gelen Başkan Büyükerşen, "Türkiye'de Sosyal Demokrat Belediyecilik: Eskişehir Örneği” adlı kapanış dersinde, kentte gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. 19 Kasım-6 Aralık 2021 tarihleri arasındaki okul programında "yerel yönetimler-kurumsal yapı, kentsel emek ve yerel yönetim, yerel yönetimler ve eşitlik politikaları” gibi konular işlendi.

Yerel Yönetimler Okulu ile internet üzerinden de olsa ders anlatmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Büyükerşen, sosyal demokrat yerel yönetim çerçevesinde geliştirdiği tarım ve hayvancılığı destekleme, hafif raylı sistemler ile şehrin her yerine ulaşım, kültür sanat merkezlerinin uygun fiyatlı ve ulaşılabilir olması gibi projelerini katılımcılara anlattı.

Başkan Büyükerşen'e anlatımları için teşekkür eden katılımcılar, "Bazı insanları yaşadıkları şehirler şekillendirir. Bazı insanlar da yaşadıkları şehri şekillendirir. Siz yaşadığınız şehri şekillendirerek, muhteşem bir kent yarattınız” dediler.

Kaynak: eskisehirekspres.net