Eskişehir'de kadın doğum uzmanı Dr. Samet Temel, geçici görevle başka bir hastaneye gönderilmesi üzerine eşyalarını almak için geldiği Yunus Emre Devlet Hastanesi’ndeki odasından güvenlik görevlileri tarafından zorla çıkartıldığını iddia etmişti. Güvenlik görevlilerinin odasının kapısında beklemesini cep telefonu kamerasıyla görüntüleyerek sosyal medyada paylaşan doktor Tepebaşı Ertuğrulgazi Polis Merkezi’ne giderek, güvenlik görevlilerinden şikayetçi oldu.

Temel, burada alınan ifadesinde de “Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde her zaman kullandığım poliklinik odasına eşyalarımı almak için geldim ve kapıyı kilitledim. Bu sırada kapı çalındı, güvenlik müdürü olduğunu söyleyen bir kişi ‘kapıyı açmamı, derhal hastaneyi terk etmemi’ söyledi. Ben de ‘kolluk kuvvetlerine haber verin. Ne gerekçeyle çıkarıldığımı tutanak altına alın, bir örneğini bana verin’ dedim. Yakama yapışarak beni odadan dışarı çıkarmaya çalıştılar. Bunun üzerine video kaydına başladım. Müdür ve üç güvenlik görevlisinden yakamdan tutarak, zorla dışarı çıkarmaya çalıştıkları için şikayetçiyim” dedi. 

Yunusemre Devlet Hastanesi'nde neler yaşandı. Detaylar için tıklayın: Yunusemre Devlet Hastanesi'nde neler oluyor? Eskişehir'i sarsan görüntüler