Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları da koronavirüse karşı aşı oldu. Hastanede kurulan aşı odalarında MHRS üzerinden randevu alan sağlık çalışanları onay işlemlerinin ardından aşılandı. Yunus Emre Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Işıl Soysal, hastanede görevli 2 bin 900 sağlık personeli olduğunu ve sabah saatlerinden itibaren aşı olmaya başladıklarını söyledi.

Korona atlattı bugün aşı oldu 

Kendisinin de 20 gün önce koronavirüse yakalanarak evde tedaviyle iyileştiğini anlatan Soysal, “Sağlık Bakanlığı’mızın talimatı ile sabah 08.00 itibari ile aşılamaya başladık. Yaklaşık 3 bin civarında sağlık çalışanımız var. Kendi çalışanlarımızın dışında il sağlık müdürlüğümüzün ve 112 gibi kurumların aşılarını da yapıyoruz. Heyecanlıyız, mutluyuz. İnşallah pandemiyi bitireceğiz. Ben 20 gün önce Covid-19 geçirmemize rağmen ilk aşı olanlardanım ve bütün çalışanlarımı da motive olsunlar diye sabahtan beri kendim aşılıyorum. Umarım hep birlikte başaracağız. Biz gerçekten çok mutluyuz, arkadaşlar çok heyecanlı. Sabah herkes randevusunu beklemeden kapılarda kuyruk olmuştu zaten. Bu saate kadar da nereden baksanız yarısını aşıladık. Bitireceğiz, başaracağız inşallah. Umutluyuz” dedi.

Sağlık çalışanlarının 10 aylık süreçte çok yıprandığını ve aşının psikolojik olarak da bir rahatlama getireceğini ifade eden Işıl Soysal, “Biz çok yorulduk. Ekipler, arkadaşlarım çok yoruldu. Söylemeden geçemeyeceğim, aylardır çoluğunu çocuğunu göremeyen arkadaşlar var. Gerçekten çok yorulduk, çok tükendik. O yüzden şimdi çok heyecanlıyız. Bir an önce yapalım, bitirelim, başaralım. Herkes o mutluluğu yaşıyor. İnşallah hayırlara vesile olur. Aşıyı olsak da ek tedbirler olan maske mesafe ve hijyen kuralların uymaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sağlıkçı çift birlikte aşı oldu 

Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde sağlık personeli olan Adil ve Emine Sarı çifti birlikte aşı oldu. Koronavirüs salgınını bitirmek için aşıya mutlaka ihtiyaç olduğunu ve herkesin aşı olması gerektiğini belirten Adil Sarı, “Eşim ile beraber Covid'in çabuk yayılan tehlikeli bir virüs olduğunu biliyoruz. Bugün ailece aşılarımızı vurulduk. Gerçekten zorlu bir süreç. Herkesin bu aşıyı vurulması gerekiyor. Aşı vurulduktan sonra biraz daha rahatladık. Şu andan itibaren artık bir güvencemiz olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Sağlık çalışanı olan Emine Sarı da zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, herkes aşı olması gerektiğini söyledi.

112 personeli de aşı oldu 

Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği’nde görevli personel de aşı oldu. Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde hazırlanan aşı odalarına gelen aralarında Başhekim Veli Görkem Pala’nın da olduğu 112 personeli aldıkları randevu ve onay işlemlerinin ardından aşılarını oldu. 112’de acil tıp teknisyeni olarak görev yapan Samet Bayındır aşı olduktan sonra psikolojik olarak rahatladığını söyledi. Mart ayından bu yana bulaşma endişesi yaşadıklarını ifade eden Bayındır şunları söyledi:

“10 aydır koronavirüs ile mücadele ediyoruz. Aşılama işlemi başladı, aşımızı olduk. İçimizde sürekli yakınlarımıza bulaştırma korkusu vardı. En azından bunu atlatmış olduk. Herkesin aşı olmasını tavsiye ediyorum. Aşı olduktan sonra maske, mesafe, temizlik kurallarına uymaya devam ettirmemiz lazım. Aşı olduk diye rehavete kapılmamamız lazım. İnşallah koronavirüs bu şekilde yavaş yavaş bitecektir. Aşı bizi psikolojik olarak rahatlattı. Eşimin kronik rahatsızlığı olduğu için devamlı içimde eve hastalık götürme korkusu vardı. Artık inşallah daha da rahat olacağım”