Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat, Zonguldak, Bartın, Sinop, Ordu ve Samsun illerinin iç kesimleri), Marmara'nın doğusu (Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Balıkesir'in güney ve doğusu) ile Kütahya ve Eskişehir çevrelerinde kısa süreli ve yerel kuvvetli, gök gürültülü sağanakla birlikte dolu görüleceği tahmin ediliyor. Yetkililerin ve vatandaşların, sağanak ve dolu nedeniyle meydana gelebilecek kuvvetli rüzgar, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ani sel ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Düzce Valiliğinden Eskişehir'i de içeren uyarıda "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat ile Zonguldak, Bartın, Sinop, Ordu ve Samsun illerinin iç kesimleri), Marmara’nın doğusu (Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve Bursa ile Balıkesir’in güney ve doğusu) ile Kütahya ve Eskişehir çevrelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli (10-25 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanakla birlikte dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi. 

Bursa Valiliği tarafından da Marmara Bölgesinde hafta sonu başlaması beklenen yağmur, yerini dolu ve kuvvetli rüzgara bırakacağı açıklandı. Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve Bursa ile Balıkesir’in güney ve doğusu, Kütahya, Eskişehir çevrelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli yağış beklenmektedir. Metrekareye 10 ile 25 kilogram yağmur düşmesi bekleniyor. Yağmurun sağanak ve gök gürültülü, ara ara dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.